ΤΟΠΙΚΑ

Ζωοκλέφτες ρημάζουν κοπάδια στο Τρίκερι

ζωοκλέφτες-ρημάζουν-κοπάδια-στο-τρίκ-877485

Τα όπλα ετοιμάζονται να πάρουν κτηνοτρόφοι στο Τρίκερι, οι οποίοι βλέπουν τα κοπάδια τους να εξαφανίζονται από τη δράση σπείρας ζωοκλεφτών. Χθες τα ξημερώματα η σπείρα χτύπησε για μία ακόμη φορά σε βάρος κτηνοτρόφου, από το κοπάδι του οποίου πήρε συνολικά 15 ζώα, πρόβατα και κατσίκια.

Ηταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τους κτηνοτρόφους του Τρικερίου, που, όπως καταγγέλλουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα δύο τελευταία χρόνια βρίσκονται στο στόχαστρο σπείρας, στην οποία αναφέρουν ότι δραστηριοποιούνται συγκεκριμένοι συγχωριανοί τους, σε βάρος των οποίων έχουν κατατεθεί αλλεπάλληλες μηνύσεις. «Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να φυλά τα ποιμνοστάσιά μας. Εμείς τους έχουμε δει κατά καιρούς, μας έχουν απειλήσει ότι θα μας τα πάρουν όλα, αλλά αν δεν έχουμε μάρτυρες είναι ο λόγος μας εναντίον του λόγου τους. Εχουμε καταθέσει μηνύσεις και περιμένουμε να εκδικαστούν. Η κατάσταση όμως είναι έκρυθμη. Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», λένε παθόντες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Θύμα του χτυπήματος των ζωοκλεφτών χθες τα ξημερώματα έπεσε ο Γιάννης Σκούρας. Οπως καταγγέλλει, από το κοπάδι του κλάπηκαν συνολικά 15 ζώα. «Το πρόβλημα των ζωοκλοπών είναι εδώ και δύο χρόνια. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες όμως έχει ενταθεί. Από το δικό μου κοπάδι μόνο έχουν κλέψει 41 πρόβατα και κατσίκια. Ξέρουμε ποιοι είναι. Το έχουμε πει στην αστυνομία, αλλά χρειάζονται μάρτυρες και αποδείξεις. Μας έχουν απειλήσει ευθέως ότι αν μιλήσουμε, θα μας πάρουν όλα τα ζώα. Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Μια σπίθα θέλει το Τρίκερι…», αναφέρει ο κ. Σκούρας.

Πριν από τρεις ημέρες έπεσε θύμα μιας ακόμη κλοπής και ο Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης, ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας κτηνοτρόφος. «Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και εκτρέφω λίγα ζώα για την οικογένειά μου. Είναι όλα σε στεγασμένο χώρο και δεν τα βγάζω έξω για βόσκηση. Τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες σημειώνονται περιστατικά κλοπών. Μπαίνουν μέσα στο ποιμνιοστάσιο και παίρνουν ένα, δύο ζώα. Μου έκλεψαν έξι θηλυκά, όλα έτοιμα να γεννήσουν. Αλλη φορά μου είχαν κλέψει πάλι έξι ζώα ενός έτους με τα κουδούνια στον λαιμό», περιγράφει.

«Από το χωριό δεν έχει γλιτώσει κανένας από τις ζωοκλοπές. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος πέφτουμε θύματα της δράσης τεσσάρων ατόμων. Το τελευταίο τρίμηνο έγινα δύο φορές στόχος. Μία τον Δεκαπενταύγουστο, που είχα βγει με τη γυναίκα μου και επιστρέφοντας διαπιστώσαμε ότι έλειπαν τέσσερα ζώα και άλλη μία πριν μία εβδομάδα, οπότε και μου έκλεψαν άλλα δύο ζώα. Τους ξέρουμε ποιοι είναι», περιγράφει από την πλευρά του ο Δημήτρης Γαλανάκης.

Χθες κατατέθηκε στο Α.Τ. Νοτίου Πηλίου νέα μήνυση σε βάρος των φερόμενων ως δραστών των ζωοκλοπών, με τους κατοίκους του Τρικερίου να ζητούν τη σύλληψή τους και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου