ΤΟΠΙΚΑ

Τιμώμενη περιφέρεια η Θεσσαλία σε workshop της Ολλανδίας

τιμώμενη-περιφέρεια-η-θεσσαλία-σε-workshop-τη-876835

Τιμώμενη περιφέρεια στο GREEK LUXURY TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP 2022 ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το workshop πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό και ιστορικό deluxe Grand Hotel Amrâth, στο Άμστερνταμ στις 27 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Χάγη, του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Κύριος χορηγός ήταν ο ΕΟΤ, επίσημος χορηγός αερομεταφορών η Aegean Airlines και χρηγοί το «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας. Τα Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshops και τα Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshops απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αναπτύσσουν με αιχμή τον εναλλακτικό και γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και τον τουρισμό πολυτελείας. Μέσα από την παρουσία της και τη διανομή προωθητικού υλικού η Περιφέρεια Θεσσαλία είχε στην δυνατότητα να προβάλλει την πολυποικιλότητα του τουριστικού της προϊόντος, τις υποδομές της, τα χαρακτηριστικά που την διαμορφώνουν αλλά και τη διαφοροποιούν, το μοναδικό συνδυασμό της νησιωτικότητας, του συνδυασμού βουνού και θάλασσας, των μουσειακών μνημείων, της κουλτούρας, της αρχιτεκτονικής και της γαστρονομίας. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι διαφορετικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στη Θεσσαλία και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με δημοσιογράφους οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να την επισκεφτούν στο μέλλον. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των ελληνικών προορισμών με αγοραστές από την Ολλανδία.

Η τουριστική αγορά της Ολλανδίας ακολουθεί τα τελευταία χρόνια συνεχή ανοδική πορεία με έτος ορόσημο το 2019 όταν έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών στην Ελλάδα. Οι Ολλανδοί επισκέπτες είναι λάτρεις του ελληνικού φαγητού και της διασκέδασης και ταξιδεύουν συνήθως 4 φορές το χρόνο. Αγαπούν τη φύση και την περιπέτεια και το 1/3 των Ολλανδών που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι Repeaters.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου