ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στα γυμναστήρια

αλ-μεϊκόπουλος-δημιουργούνται-συνθή-875631

Την παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου προκάλεσε η νέα απόφαση των Υπουργών Αθλητισμού, Υγείας και Περιβάλλοντος & Ενέργειας που δεν προσδιορίζει με σαφήνεια και αυστηρότητα τους όρους λειτουργίας των κέντρων γιόγκα, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τα γυμναστήρια.

Ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία συνθηκών σύγχυσης και αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των κέντρων γιόγκα (yoga) και των κλασσικών γυμναστηρίων.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, σε προηγούμενη νομοθετική της ρύθμιση, η Κυβέρνηση όρισε ρητά ότι η yoga δεν περιλαμβάνεται στις δραστηριότητες άθλησης των κλασσικών γυμναστηρίων. Αυτό αυτόματα σημαίνει, ότι τα κέντρα yoga, δεν υπάγονται για τη νομιμότητα της δραστηριότητάς τους στο νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τις αυστηρές προϋποθέσεις για τη λειτουργία των γυμναστηρίων, όπως την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού, τους αυστηρούς υγειονομικούς όρους κ.α..

«Η νέα ΚΥΑ για τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων yoga, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης, καθώς δεν προσδιορίζει με σαφήνεια τις παρεχόμενες υπηρεσίες των κέντρων γιόγκα, ούτε τα απαιτούμενα προσόντα του εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ δεν αναφέρει με σαφήνεια τον μηχανισμό ελέγχου των εν λόγω κέντρων» ανέφερε ο Βουλευτής. Παράλληλα σημείωσε, ότι η Απόφαση χαρακτηρίζει τα κέντρα γιόγκα ως «χώρους άθλησης», γεγονός που δημιουργεί επικίνδυνες προϋποθέσεις για την εμφάνιση φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των κέντρων yoga και των κλασσικών γυμναστηρίων.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι οι χώροι άθλησης και σωματικής ευεξίας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα, ενώ οι σχετικές Αποφάσεις θα πρέπει να ορίζουν ρητά και με σαφήνεια τους κανόνες λειτουργίας όλων των σχετικών δραστηριοτήτων και κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να ρυθμίσουν σωστά το πεδίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου