ΤΟΠΙΚΑ

«Φωτίστηκαν» οι τουριστικοί προορισμοί

φωτίστηκαν-οι-τουριστικοί-προορισ-874835

Οι προσδοκίες ότι το πρόσημο στο τέλος της τουριστικής σεζόν θα είναι θετικό για τη Μαγνησία φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν, δίνοντας το δικαίωμα στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό επαγγελματίες να χαμογελούν από τώρα με ικανοποίηση.

Οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί στο παραθαλάσσιο Πήλιο άρχισαν να «φωτίζονται», καθώς οι πληρότητες ήδη προσεγγίζουν το 70% έως 80%, με τους ξενοδόχους να εκτιμούν ότι τον Αύγουστο το ποσοστό θα εκτιναχθεί στο 95% και πλέον.

Θετικό επίσης είναι ότι εκτός από την εκτίμηση για τις πολύ υψηλές πληρότητες του Αυγούστου, αρκετές κρατήσεις φτάνουν μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς tour operators από Γερμανία και Βρετανία ζητούν ενημέρωση για πακέτα.

Μοναδικό «αγκάθι» στο θετικό σκηνικό αποτελεί το κόστος λειτουργίας των ξενοδοχείων, το οποίο εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης αυξήθηκε έως και 30%.

Οι επαγγελματίες με νύχια και με δόντια… προσπαθούν μέχρι σήμερα να μην μετακυλίουν το κόστος στον πελάτη, με αποτέλεσμα τον τζίρο να τον «τρώνε» οι υπέρογκοι λογαριασμοί που καλούνται να πληρώσουν για τη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

Ψήφος εμπιστοσύνης από τα Βαλκάνια

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από τους Βρετανούς και τους Γερμανούς, που ήδη άρχισαν να φτάνουν στην περιοχή, από τα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο σημαντικό μερίδιο στην τουριστική αγορά της Μαγνησίας θα «καταλάβουν» οι τουρίστες από τις χώρες των Βαλκανίων. Οικογένειες Σέρβων και Ρουμάνων πρωτίστως, αλλά και πολίτες από τη FYROM έχουν ήδη προγραμματίσει τις διακοπές τους σε καταλύματα της περιοχής.

Οι τιμές ανά δίκλινο στις περισσότερες παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου κυμαίνονται από 50 έως και 120 ευρώ.

Τουρισμός και κορονοϊός

Μπορεί όλοι να περίμεναν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι απαλλαγμένο από τον κορονοϊό, όμως η έξαρση της πανδημίας τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει ενεργοποιήσει για μία ακόμη φορά τα αντανακλαστικά των επαγγελματιών.

Ο κωδικός «ασφαλείς διακοπές» σε συνδυασμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχουν υιοθετηθεί από την αρχή της πανδημίας, αποτελούν το «όπλο» κατά των υποπαραλλαγών της Ομικρον.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου