ΤΟΠΙΚΑ

Κων. Χρήστου: «Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ»

κων-χρήστου-ο-κορονοϊός-είναι-ακόμη-ε-874663

«Δεν πρέπει να τον υποτιμάμε και να εφησυχάζουμε. Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ. Αν κολλήσουμε, μπορεί να αρρωστήσουμε, αν και με λιγότερη πλέον ένταση», το μήνυμα που έστειλε ο ειδικός πνευμονολόγος – φυματιολόγος, απόφοιτος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Χρήστου.

Ο κ. Χρήστου μίλησε στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Βόλου «Αργώ» με θέμα «Λίγα, γενικά δεδομένα για την πανδημία COVID- 19».

Με ξεκάθαρο και πολύ βατό τρόπο ο γιατρός Κωνσταντίνος Χρήστου εξήγησε τα δεδομένα που προέκυψαν στην Ελλάδα από τη στιγμή της εμφάνισης της νόσου έως σήμερα, κλείνοντας με σημαντικά συμπεράσματα και προτάσεις.

«Να εμβολιαστούμε, να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής (ακόμα και οι εμβολιασμένοι) για να μειώσουμε δραστικά την πιθανότητα μόλυνσης από τον κορονοϊό και σε περίπτωση νόσησης να είναι πολύ πιο ήπια» με αυτήν τη συμβουλή ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Χρήστου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χρήστου έκανε την παρουσίασή του ταυτόχρονα στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν οι φιλοξενούμενοι ροταριανοί από τον ροταριανό όμιλο Blouberg R.I.D. 9359 Cape Town της Νότιας Αφρικής, Menno de Wet και η σύζυγός του του Lizelle de Wet.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου