ΤΟΠΙΚΑ

«Ολες οι δραστηριότητες του ΟΣΕ στον Βόλο με εντολές από τη Λάρισα»

ολες-οι-δραστηριότητες-του-οσε-στον-β-873871

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στηρίζει και συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας, την οποία διοργανώνει αύριο στις 11 το πρωί το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, που καταγγέλλει ότι όλες οι δραστηριότητες του ΟΣΕ από τον Βόλο μεταφέρονται στη Λάρισα.

«Με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης καταργούνται οι δύο πιο βασικές λειτουργίες του σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου, δηλαδή η συντήρηση των κτιρίων και των γραμμών του δικτύου και η επίβλεψη της κίνησης με την κατάργηση της θέσης του επιθεωρητή. Αυτό σημαίνει το ουσιαστικό κλείσιμο του σταθμού μετά από 138 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, καθώς όλες οι δραστηριότητες του θα εκτελούνται με εντολές από τη Λάρισα», επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή.

«Αυτή η εξέλιξη αποτελεί υλοποίηση του σχεδίου για την πλήρη υποβάθμιση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών στον Βόλο, το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ανακόπηκε από την απόφαση της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016 οπότε και επαναλειτούργησαν οι υπηρεσίες του ΟΣΕ στην πόλη μας.

Το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών, η μείωση του προσωπικού τους, η υποβάθμιση τους αποτελούν σταθερές επιλογές της ΝΔ η πολιτική της οποίας καθορίζεται από τις εμμονές της εναντίον δομών που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο» , συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί αύριο στις 11 το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό «τα μέλη, τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και κάθε προοδευτικό πολίτη να στείλουν με τη μαζική τους συμμετοχή ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση των αντιλαϊκών επιλογών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου