ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφει στο Βόλο ο πυροσβέστης που διέσχισε την Αμερική με ποδήλατο

επιστρέφει-στο-βόλο-ο-πυροσβέστης-που-873355

Συγκινημένος για το επίτευγμά του επιστρέφει αύριο Σάββατο στην Ελλάδα ο Βολιώτης πυροσβέστης Βασίλης Καραγεώργος, που διέσχισε ολόκληρη την Αμερική με ποδήλατο διανύοντας 7.000 χλμ.

Το όνειρό του να συμμετάσχει στο Trans Am Βike Race 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, αφού κατάφερε να τερματίσει το ταξίδι του και να ζήσει ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λέει πως επιστρέφει αύριο Σάββατο στην Ελλάδα έχοντας γεμάτο το μυαλό του με φοβερές εικόνες από τοπία και την άγρια ζωή.

Το ταξίδι του πυροσβέστη ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου από την Αστόρια του Ορεγκον και ολοκληρώθηκε μόλις προχθές στη Βιρτζίνια. Στον γύρο συμμετείχαν άλλοι 65 ποδηλάτες από όλον τον κόσμο και οι 40 εγκατέλειψαν στη διαδρομή.

Ο ίδιος λέει πως δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να σταματήσει. «Η Αμερική είναι μία φοβερή ήπειρος. Είδα υπέροχα τοπία στη διαδρομή και πολλά άγρια ζώα, όπως βίσωνες, φίδια, τάρανδους. Τα έχω απαθανατίσει όλα στη φωτογραφική μου μηχανή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τίποτα δεν σταμάτησε τον Βολιώτη ποδηλάτη από το να πραγματοποιήσει το όνειρό του όσες δυσκολίες και αν συνάντησε στη διαδρομή. Στην πορεία αντιμετώπισε πολλές βλάβες στο ποδήλατό του και κάποιες δεν επισκευάζονταν. «Διέσχισα 700 χιλιόμετρα με την ίδια ταχύτητα, επειδή δεν μπορούσα να βάλω άλλη», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο πυροσβέστης συνάντησε στο ταξίδι του πολλή ζέστη, υγρασία, αλλά και βροχές και χιόνι. Τίποτα δεν έκαμψε τις αντιστάσεις του. «Είμαι κουρασμένος, αλλά και πολύ χαρούμενος», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά, για το δεύτερο μεγάλο ταξίδι που έκανε.

Ο ποδηλάτης έζησε απερίγραπτες εμπειρίες. Για να φέρει σε πέρας τον γύρο κοιμήθηκε ακόμη και έξω από βενζινάδικο, αφού δεν έβρισκε ξενοδοχείο. Οι περιπέτειές του όμως είχαν αίσια κατάληξη δίνοντάς του δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει. Σήμερα αισθάνεται δικαιωμένος για τη συμμετοχή του στον ποδηλατικό γύρο της Αμερικής.

Η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας τον συγχαίρει για τη μεγάλη του επιτυχία.

Ο κ. Καραγεώργος πέτυχε το ακατόρθωτο για όλους τους πυροσβέστες, καθώς είναι ο μοναδικός Ελληνας ποδηλάτης που συμμετείχε και τερμάτισε στο Trans Am Βike Race 2022 διασχίζοντας την Αμερική με ποδήλατο.

Για περίπου έναν μήνα ο κ. Καραγεώργος ποδηλατούσε κάνοντας πάνω από 7.000 χλμ.

«Η επιτυχία του μας τιμά όλους. Μας έκανε υπερήφανους και του ευχόμαστε καλή επιστροφή στην Ελλάδα», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας.

Ποιος είναι ο Βασίλης Καραγεώργος

Ο Βασίλης Καραγεώργος είναι πρώην αθλητής μπάσκετ της Νίκης Βόλου, πυροσβέστης στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών. Η αγάπη του για το ποδήλατο τον ώθησε να συμμετέχει σε πάρα πολλά Brevet στην Ελλάδα, πάντα με επιτυχία.

Οι ανησυχίες του επεκτάθηκαν και σε αγώνες ποδηλάτου εκτός Ελλάδος συμμετέχοντας και τερματίζοντας στους: Transatlantic way (Γύρος Μεγάλης Βρετανίας), μήκους 2.500 χλμ., North cape Tarifa (Διάσχιση Ευρώπης από Βόρειο Ακρωτήρι – Γιβραλτάρ), μήκους 7.500 χλμ. και πρόσφατα στο Trans Am bike race 2022 της Αμερικής, μήκους 7.000 χλμ. ως ο μοναδικός Ελληνας ποδηλάτης!

Ο ίδιος συμμετείχε στον αγώνα με δικά του κυριολεκτικά έξοδα, παλεύοντας με τα στοιχεία της φύσης και ποδηλατώντας επί έναν μήνα περίπου!

Το μήνυμά του μετά τον άθλο

Ο ποδηλάτης έγραψε στο facebook: «Ακόμα μια διάσχιση μιας ηπείρου, τον τερματισμό τον αφιερώνω στη γυναικάρα μου και στα τρία κούκλια μου που υπομένουν την τρέλα μου!

Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή μου επιπυραγό Χρήστο Μπόπη για την ευελιξία με την άδεια, όπως και τη βάρδια μου που με κάλυψε!

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τα ωραία μηνύματα που είχα κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτης περιπέτειας!

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το σωματείο της Πυροσβεστικής του Βόλου, όπως και την Π.Υ. Βόλου, αλλά και κάποιους φίλους συναθλητές για την οικονομική στήριξη που μου πρόσφεραν! Σας ευχαριστώ όλους!».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου