ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ στον Συνεταιρισμό Πηλίου

ξεκινά-υποβολή-δηλώσεων-οσδε-στον-συν-87321

Ξεκινά από την Τρίτη 13 Μαρτίου η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2018 από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου Βορείων Σποράδων, με τη βοήθεια έμπειρων συνεργείων του για την εξυπηρέτηση των παραγωγών της περιοχής.

Η υποβολή θα ξεκινήσει στην έδρα του συνεταιρισμού στα Λεχώνια, και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των συνεργείων που θα επισκεφθεί τα χωριά του Πηλίου και τα νησιά (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο). Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση οι παραγωγοί καλούνται να έχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται, να διαβάζουν τα μηνύματα που τους στέλνει ο Συνεταιρισμός στα κινητά τους τηλέφωνα και να ακολουθούν τις ημερομηνίες των ραντεβού. Έτσι θα αποφευχθεί ο συνωστισμός, οι καθυστερήσεις και ο εκνευρισμός.

Μέχρι να ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα, οι παραγωγοί ανεξαρτήτως περιοχής μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία του Συνεταιρισμού για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ 2018, έχοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο τιμοκατάλογος που θα ισχύει θα είναι ο χαμηλότερος όλων των ετών.

Δικαιολογητικά

Για όσους υπέβαλλαν ΟΣΔΕ 2017: Κωδικοί Taxisnet από τον λογιστή ή κωδικός υποβολής για πύλη, ΑΦΜ, e-mail, κινητό, ΑΤΑΚ για όλα τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια (αναγράφονται στο Ε9 των ιδιοκτητών), προαιρετικά συντεταγμένες με υπογραφή και σφραγίδα τοπογράφου ή τοπογραφικά με συντεταγμένες (για όσα αγροτεμάχια δεν έχουν ήδη υποβληθεί).

Για όσους υποβάλλουν πρώτη φορά: κωδικοί Taxisnet από τον λογιστή ή εναλλακτικά Κωδικός Υποβολής για Πύλη, αντίγραφο Εκκαθαριστικού σημειώματος (για όσους δεν έχουν αντίγραφο βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ), αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου, έντυπο που αναγράφεται ο ΑΜΚΑ, Ε-mail, κινητό, αντίγραφο βιβλιαρίου τραπέζης, αντίγραφο βιβλιαρίου ΟΓΑ (σε όσους υπάρχει), αντίγραφο Ε9 για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια (το πιο πρόσφατο μηχανογραφημένο από Taxisnet), αντίγραφο ενοικιαστηρίων όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη καθώς και ο ΑΤΑΚ του κάθε αγροτεμαχίου (αναγράφεται στο Ε9 των ιδιοκτητών), συντεταγμένες με υπογραφή και σφραγίδα τοπογράφου ή τοπογραφικά με συντεταγμένες για όλα τα αγροτεμάχια.

Επιπλέον:

-Για όσους δηλώνουν σιτάρια πιστοποιημένου σπόρου: καρτέλες και τιμολόγια.

-Για όσους δηλώνουν μελίσσια: αντίγραφο μελισσοκομικού μητρώου.

-Για τους κτηνοτρόφους: αντίγραφο του μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων πλήρως συμπληρωμένο με σφραγίδα κτηνιατρείου.

-Για όσους έχουν βιολογικά: βεβαίωση συμμόρφωσης έτους 2018 από τον Φορέα Πιστοποίησης Βιολογικών.

– Για τα Νομικά Πρόσωπα: έντυπο Ν φορολογικού έτους 2018, έντυπο Ε3 φορολογικού έτους 2018, ισοζύγιο έτους 2018, υπεύθυνη Δήλωση με θεώρηση γνησίου της υπογραφής για τα έσοδα από Γεωργική Δραστηριότητα και υπεύθυνη Δήλωση νεοεισερχόμενου – κύριου οικονομικού διαχειριστή νομικού προσώπου (υποχρεωτικό στην οριστικοποίηση για Νομικά Πρόσωπα και Ιερές Μονές όταν δηλώνεται κύριος οικονομικός διαχειριστής νεοεισερχόμενος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου