ΤΟΠΙΚΑ

Αλαλούμ στο νοσοκομείο του Βόλου με τα μοριακά τεστ & τους ανεμβολίαστους στρατεύσιμους

αλαλούμ-στο-νοσοκομείο-του-βόλου-με-τα-871504

Αντιμέτωποι με απίστευτη ταλαιπωρία έρχονται υπόχρεοι για κατάταξη στις Ενοπλες Δυνάμεις, που είναι ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού πριν καταταγούν ζητεί από όλους τους νεοσύλλεκτους να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο για την ανίχνευση κορονοϊού σε δημόσια δομή 72 ώρες πριν την κατάταξή τους και να υποβάλουν το αποτέλεσμα αρμοδίως.

Οι δημόσιες δομές όμως, όπως το Νοσοκομείο Βόλου, με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας μπορούν να κάνουν μοριακό τεστ μόνο σε εμβολιασμένους και όχι σε ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι παραπέμπονται αρμοδίως στις ιδιωτικές δομές.

Μπροστά σε ένα τέτοιο αλαλούμ οδηγιών βρέθηκε χθες νεαρός Βολιώτης ο οποίος μετέβη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου και ζήτησε να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο. Αρχικά οι υγειονομικοί τον ενημέρωσαν πως αυτό δεν γίνεται και επικαλέστηκαν τις διατάξεις του υπουργείου Υγείας. Ο νεαρός Βολιώτης όμως τους ενημέρωσε ότι από τη Στρατολογία και το Γενικό Επιτελείο Στρατού τον διαβεβαίωσαν πως μπορεί να κάνει τον μοριακό έλεγχο και ας είναι ανεμβολίαστος κανονικά στη δημόσια δομή.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ «ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, σε βάρος των πιστώσεων αυτών, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης του υπόχρεου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου ταυτοποιητικού στοιχείου».

Μετά από αρκετή ώρα και ενώ προηγουμένως τα πνεύματα είχαν οξυνθεί, με την επίδειξη των όσων προβλέπουν οι διατάξεις του ΓΕΣ που ισχύουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 2022, ο μοριακός έλεγχος έγινε, με τη μόνη διαφορά ότι το αποτέλεσμα θα δοθεί ιδιοχείρως στη στρατιωτική μονάδα που έχει κληθεί να καταταγεί ο νεαρός Βολιώτης, καθώς επειδή είναι ανεμβολίαστος δεν αναρτάται στο gov.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου