ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική στο… mute για μαγαζιά

μουσική-στο-mute-για-μαγαζιά-871222

Χωρίς μουσική καλούνται να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους επτά καταστηματάρχες εστίασης στον Βόλο, που απασχόλησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα την αστυνομία για περιστατικά ηχορύπανσης. Πρόκειται για επιχειρήσεις τόσο στην περιοχή των Παλιών, όπου υπήρξαν αντιδράσεις και καταγγελίες από κατοίκους, όσο και στην περιοχή της Ν. Ιωνίας αλλά και των Αλυκών, σε βάρος των οποίων η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καλείται να λάβει απόφαση για «διακοπή χρήσης μουσικής».

Τα συγκεκριμένα καταστήματα εστίασης βρέθηκαν στο επίκεντρο αστυνομικών ελέγχων το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα είχαν γίνει και συλλήψεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου των προσωρινά υπευθύνων των επιχειρήσεων, προκαλώντας και την αντίδραση του τοπικού συλλόγου που διαμαρτυρήθηκε για «συνεχείς προσαγωγές επιχειρηματιών σαν… να είναι εγκληματίες».

Μετά τις αυτόφωρες συλλήψεις, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, στη συνεδρίασή της την ερχόμενη Πέμπτη 25 Αυγούστου, στη μία το μεσημέρι, καλείται να αποφασίσει για τη «διακοπή χρήσης μουσικής» σε συνολικά επτά καταστήματα, εκ των οποίων τα πέντε στη συνοικία των Παλιών.

Στην πρώτη περίπτωση, σε βάρος της επιχείρησης βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις. Μία την 1η Ιουνίου και μία στις 3 Ιουνίου καθώς όπως διαπιστώθηκε η ένταση της μουσικής ήταν 120 και 103 ντεσιμπέλ σε μεταμεσονύκτιες ώρες κι ενώ το όριο είναι 80 ντεσιμπέλ.

Στη δεύτερη περίπτωση, η επιχείρηση έπαιζε μουσική στα 84 ντεσιμπέλ, ενώ ένα τρίτο μαγαζί έπαιζε μουσική 98 ντεσιμπέλ. Επιπλέον μία επιχείρηση έπαιζε μουσική στα 87 ντεσιμπέλ.

Η πέμπτη επιχείρηση διώκεται για παραβίαση του ωραρίου μουσικής, καθώς βρέθηκε να λειτουργεί στις τέσσερις παρά τέταρτο το πρωί.

Για παραβίαση του ωραρίου μουσικής, μετά τις τρεις τα ξημερώματα διώκεται και μία επιχείρηση στη Ν. Ιωνία, ενώ στις Αλυκές κινήθηκαν διαδικασίες σε βάρος καταστήματος που έπαιζε μουσική σε εξωτερικό χώρο.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις υπάρχουν έγγραφα ελέγχων και βεβαίωσης παραβάσεων από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εμπορίου του Δήμου Βόλου «η άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χορηγείται εφόσον δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων.

Η άδεια χορηγείται μέχρι τις 22:00 τη χειμερινή περίοδο και τις 23.00 τη θερινή και μπορεί να παραταθεί ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, για τα κέντρα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο μέχρι τις 03.00 και για τα κέντρα που λειτουργούν σε ανοικτό χώρο μέχρι τις 02.00, με την προϋπόθεση ότι δεν διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων.

Η άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων μπορεί να αφαιρείται προσωρινά με απόφαση της αρχής που την εξέδωσε, εφ’ όσον διαπιστώνεται παραβίαση των όρων αυτής ή οριστικά σε περίπτωση υποτροπής».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου