ΤΟΠΙΚΑ

Ποδαρικό στο λιμάνι έκανε το «Celestyal Crystal»

ποδαρικό-στο-λιμάνι-έκανε-το-celestyal-crystal-868915

Προσδοκίες για την κρουαζιέρα

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023, το «Celestyal Crystal», σημαίας Μάλτας, κατέπλευσε λίγο μετά τις 7 το πρωί χθες στο λιμάνι του Βόλου. Το κρουαζιερόπλοιο, προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη, μετέφερε 470 επιβάτες και 403 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επιβαίνουν πολίτες κυρίως από Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ελλάδα. Παρέμεινε στο λιμάνι για 11 ώρες, με προορισμό τον Πειραιά.

Το κρουαζιερόπλοιο είναι μήκους 162μ. και έχει δυναμικότητα πάνω από 400 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο υποδέχθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου μαζί με την αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, οι οποίοι καλωσόρισαν τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου Νίκο Βασιλείου και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Στο πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με τον δήμο Βόλου, οι κ.κ. Αναγνώστου και Μποντού – Τοκαλή συζήτησαν με τον πλοίαρχο διάφορα ζητήματα που αφορούν στην κρουαζιέρα, στο λιμάνι του Βόλου και στην πόλη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναγνώστου ανέφερε: «Το 2023 είναι μία πολύ καλή χρονιά για το λιμάνι του Βόλου από άποψη αφίξεων κρουαζιεροπλοίων. Καλωσορίσαμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, 64 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων έχουν προγραμματιστεί στο λιμάνι μας. Θέτουμε ψηλά των πήχη των διεκδικήσεών μας. Το λιμάνι του Βόλου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Μέσω της διασύνδεσης με το αεροδρόμιο Αγχιάλου και με σοβαρά βήματα, το λιμάνι του Βόλου δύναται να καταστεί homeport λιμάνι, αυξάνοντας παράλληλα και την τουριστική δυναμική της πόλης. Ευχής έργο, να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα υπάρχουν και να υπάρξει συνεργασία των αρμοδίων, τις ημέρες κατάπλου των κρουαζιερόπλοιων για δυνατότητα διάθεσης εισιτηρίων κι εκτέλεσης δρομολογίων με το τρενάκι του Πηλίου, εξυπηρετώντας τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη».

«Ο προγραμματισμός για την άφιξη 64 κρουαζιερόπλοιων», επισήμανε με τη σειρά της η κ. Μπουντού – Τοκαλή, «τη νέα χρονιά είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα, καθώς το λιμάνι του Βόλου αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό στην κρουαζιέρα και ο στόχος μας είναι με διάφορες προωθητικές ενέργειες να αυξήσουμε τις προσεγγίσεις στο λιμάνι. Το γεγονός ότι τόσο νωρίς ήρθε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στον Βόλο μας χαροποιεί, μας γεμίζει αισιοδοξία και γενικότερα αποτυπώνει τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει χτίσει ο προορισμός μας με τον κλάδο της κρουαζιέρας. Ο Δήμος Βόλου έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αλλάξει την εικόνα της περιοχής, καθώς η πόλη μας ομορφαίνει συνεχώς, γίνεται μια πολύ ελκυστική πόλη που προσφέρει διάφορες επιλογές στον επισκέπτη κρουαζιέρας, δίνοντας του την ευκαιρία, μέσα σε λίγες ώρες, να ζήσει αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στην πόλη, αλλά και στα κοντινά παραδοσιακά χωριά του Πηλίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου