ΤΟΠΙΚΑ

Αγρότες κατά Κολυνδρίνη: «Μας μίλησε λες και μιλούσε σε ανίδεους»

αγρότες-κατά-κολυνδρίνη-μας-μίλησε-λ-868144

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι αγροτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Μαγνησίας με σκοπό να ακουστούν τα αιτήματά τους για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου τους.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και συζήτησαν με την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη από την οποία ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εκτός από τα αγροτικά ζητήματα, οι σύλλογοι έθιξαν και τα προβλήματα της οδοποιίας αλλά των υποδομών με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό της Ζαγοράς.

Με αφορμή το θέμα του αγροτικού και οδικού δικτύου σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι αγρότες, τα οποία όπως ανέφεραν οι σύλλογοι είναι κατεστραμμένα, η κ. Κολυνδρίνη αντέδρασε λέγοντας πως συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των αγροτών αλλά ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιεί πολλές παρεμβάσεις.

Σχετικά με τη μικρή συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας, κ. Γεωργαδάκης είπε ότι είναι καλοκαίρι, οι εργασίες είναι στο αποκορύφωμα και δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των αγροτών από όλες τις περιοχές της Μαγνησίας.

«Καταγγέλλουμε τη στάση της κας Κολυνδρίνη, γιατί μας μίλησε λες και μιλούσε σε ανίδεους. Γνωρίζουμε τι εκπροσωπεί, τι εκφράζει και τι έχει παρουσιάσει τόσα χρόνια, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Εδώ και δέκα χρόνια είναι σε εξέλιξη έργα που δεν έχουν υλοποιηθεί. Έχουμε διαλύσει τα αυτοκίνητά μας, τα συνεργεία έχουν γεμίσει με «φέσια» αγροτών και δυσκολεύει η καλλιέργεια» δήλωσε ο κ. Γεωργαδάκης.

«Ας αφήσουν τα πανηγύρια και να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Και δεν μιλάμε μόνο για τα τοπικά που είναι τα κύρια, ο δρόμος και το νερό, που είναι υποβαθμισμένα στο Πήλιο, αλλά μιλάμε για το κόστος παραγωγής που έχει φτάσει στον ουρανό, τα λιπάσματα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη, το ρεύμα, η κοροϊδία με τα pass, τα 60 εκ. € για το πετρέλαιο και με ότι άλλο ψίχουλο μας έχουν πετάξει λες και είμαστε ζητιάνοι, δεν ικανοποιεί το αγροτικό κίνημα», επισήμανε ο αγρότης σχετικά με τις αναρτήσεις των τοπικών φορέων αλλά και των βουλευτών που παρίστανται σε εορταστικές εκδηλώσεις αψηφώντας τα προβλήματα του κόσμου.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αϊδινίου Χρήστος Σταμούλης τόνισε ότι η περιοχή υπέστη σημαντικές ζημιές από τη χαλαζόπτωση και είναι αναγκαίο να αποζημιωθούν άμεσα και όχι δέκα και δώδεκα μήνες μετά.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο ΕΛΓΑ πρέπει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του, η εκτίμηση να είναι άμεση και η αποζημίωση γρήγορα στη συγκομιδή.

Με τη σειρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Κολυνδρίνη τόνισε ότι συμμερίζεται το δίκιο των αιτημάτων όλων των αγροτών σε ότι αφορά τις ακριβές πρώτες ύλες, το ενεργειακό πρόβλημα, την άμεση καταγραφή των ζημιών και την άμεση επιδότησή τους.

«Είμαστε συμπαραστάτες όλα αυτά τα χρόνια αι κάθε φορά άμεσα επιδίδουμε τα αιτήματά τους και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος έχει έρθει μερικές φορές στη Μαγνησία, ακριβώς για να αποτυπωθεί η κατάσταση κι να επιλυθούν τα προβλήματα των αγροτών», ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη.

Για το θέμα της αγροτικής οδοποιΐας, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι ένα θέμα που αφορά το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και οι δήμαρχοι αποτύπωσαν τους αγροτικούς δρόμους που θεώρησαν σημαίνουσας σημασίας για την εξυπηρέτηση των αγροτών και έχουν χρηματοδοτηθεί. Σύμφωνα με την ίδια ο Δήμος Ζαγοράς έχει εντάξει 3,2 εκ. € για την αγροτική οδοποιία.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι θέματα που πρέπει να δει η 5η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου