ΤΟΠΙΚΑ

Μαίνεται η αντιδικία για τους κάδους της Χρυσοχοΐδη

μαίνεται-η-αντιδικία-για-τους-κάδους-τ-866367

Τη μη επιστροφή των κάδων στο σημείο που βρίσκονταν επί 30 χρόνια, ειδάλλως τη μεταφορά όλων των κάδων στα αρχικά σημεία τους, στη συνοικία Χρυσοχοΐδη, ζητά με επιστολή που απευθύνει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, Αποστόλη Μαλαματίνη, κάτοικος της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες, κάτοικοι της συνοικίας διαμαρτυρήθηκαν για τη μετακίνηση κάδων σε οικόπεδο της περιοχής. Χθες, κάτοικος υποστήριξε ότι χρειάζεται να κουβαλά έως και δύο τετράγωνα τα σκουπίδια του για να τα πετάξει στους κάδους.

Στους γείτονές του, απάντησε θιγόμενος δημότης, που είχε επί 30 χρόνια τους κάδους απέναντι από την πόρτα του σπιτιού του, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Με επιστολή του προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, άλλος κάτοικος, ο κ. Βασίλειος Κοτσέλος, αναφέρεται «στο ιστορικό της μετακίνησης των κάδων και της αδικίας που υφιστάμεθα 20 σπίτια αρκετά χρόνια τώρα».

Στην επιστολή του επισημαίνει τα εξής:

«Πριν 30 χρόνια στην οδό Κενταύρων με τρεις διασταυρώσεις Ιωλκού -Αργούς και Παγασητικού τοποθετήθηκαν στην κάθε μια από δυο κάδοι. Όσο υπήρχαν όλοι στις θέσεις τους δεν υπήρχε πρόβλημα.

Στη συνέχεια, πρώτοι μετακινηθήκαν οι κάδοι της οδού Ιωλκού, γιατί ο φούρνος που υπάρχει εκεί κοντά δεν τους ήθελε. Πρόσφατα μετακινήθηκαν οι κάδοι της Παγασητικού και πήγανε στο παρακείμενο χωράφι- οικόπεδο. Όπως καταλαβαίνετε οι μοναδικοί κάδοι που υπήρχανε στην οδό Κενταύρων είναι της οδού Αργούς με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να αφήνει τα σκουπίδια εκεί δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα.

Μετά από την τηλεφωνική διαμαρτυρία μου στο τμήμα καθαριότητας και μιλώντας με την προϊσταμένη για την μετακίνηση των κάδων, μου απάντησε ότι θα στείλει έναν υπάλληλο να κάνει αυτοψία και θα με φωνάξει να δούμε τι μπορεί να γίνει.

Τις επόμενες μέρες μου κτύπησε το κουδούνι του σπιτιού μου ο οδηγός του απορριμματοφόρου. Μετά από την αυτοψία και αρκετή συζήτηση αποφασίστηκε ότι η καλύτερη λύση για όλους είναι να συγκεντρωθούν οι κάδοι των οδών Αργούς και Παγασητικού σε ένα παρακείμενο κοντινό χωράφι-οικόπεδο με εύκολη πρόσβαση των περιοίκων αλλά και του απορριμματοφόρου με ταυτόχρονή επισήμανσή στα προηγούμενα σημεία για να οδηγηθούν οι πολίτες. Αυτό έγινε πριν δυο μήνες από την υπηρεσία σας, και σας πληροφορώ η αποδοχή των περιοίκων ήταν ικανοποιητική.

Παρακαλώ πριν αποφασίσετε την μεταφορά των κάδων (όλων των κάδων) στα αρχικά τους σημεία να υπάρξει μια συνάντηση μαζί σας, στο σημείο για την καλύτερη και πιο αποδεκτή λύση για όλους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου