ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα με εκπτώσεις έως και 50% από χθες στην εμπορική αγορά του Βόλου

πρεμιέρα-με-εκπτώσεις-έως-και-50-από-χθε-866327

Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων χθες στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Η περίοδος άνοιξε με μειώσεις τιμών έως και 50% και με τους εμπόρους να έχουν υψηλές προσδοκίες για να συνεχιστεί το καλό κλίμα των γιορτών, αν και στη σκιά της ενεργειακής κρίσης.

Ηδη από χθες οι έμποροι ανέγραψαν στις βιτρίνες τα ποσοστά των εκπτώσεων και φρόντισαν για την αναγραφή των μειωμένων τιμών στα προϊόντα τους. Η πρώτη ημέρα ήταν διερευνητική για τους καταναλωτές που έσπευσαν να ενημερωθούν για τις τιμές των προϊόντων που τους ενδιαφέρουν. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και τέλος Φεβρουαρίου.

«Η εκπτωτική περίοδος ξεκινά με υψηλά ποσοστά και υψηλές προσδοκίες από τον εμπορικό κόσμο. Ελπίζουμε να συνεχιστεί το καλό κλίμα των γιορτών. Στην τοπική αγορά υπάρχει επάρκεια, ποιότητα και χαμηλές τιμές. Είμαστε έτοιμοι. Από την πλευρά μας πληρούνται οι προϋποθέσεις και μένει ο κόσμος να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου τα χρήματα να μείνουν στην τοπική αγορά και να κινηθεί η τοπική οικονομία», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος, με αφορμή την πρώτη ημέρα της εκπτωτικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Οντόπουλο, η γιορτινή περίοδος κύλησε ανέλπιστα καλά, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, και ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί το ίδιο καλά να κυλήσει και η εκπτωτική περίοδος για να ρευστοποιήσει το εμπόρευμά του.

«Οι εκπτώσεις ξεκινούν στη σκιά της ενεργειακής κρίσης. Ο καλός καιρός του προηγούμενου διαστήματος, βοήθησε τα νοικοκυριά να μην ξοδέψουν τόσα πολλά για τη θέρμανση του σπιτιού τους και μέρος των οικογενειακών προϋπολογισμών διοχετεύτηκε στην αγορά. Με την αλλαγή του καιρικού σκηνικού υπάρχει προβληματισμός αν θα υπάρχουν τα χρήματα στους καταναλωτές για να τα διαθέσουν σε αγορές», πρόσθεσε ο κ. Οντόπουλος.

Ο ίδιος μίλησε για ένα ακόμη εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο εμπορικός κόσμος. «Ζούμε 15 χρόνια ύφεσης πλέον. Από το 2008 και μετά τα χτυπήματα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο με αποτέλεσμα να κλονίζεται το εμπόριο. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο», σημείωσε ο κ. Οντόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου