ΤΟΠΙΚΑ

Αδιόριστοι και τον νέο χρόνο…οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ

αδιόριστοι-και-τον-νέο-χρόνοοι-ασεπι-866247

Αδιόριστους και με την σε βάρος τους αδικία να συνεχίζεται και με την είσοδο του νέου έτους, βρίσκει το 2023 τους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ 2008, οι οποίοι λίγο πριν την Πρωτοχρονιά προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Η κινητοποίηση οδήγησε σε συνάντηση με… αναρμόδιο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας και το θέμα του διορισμού των ΑΣΕΠιτών να παραμένει άλυτο. Σύμφωνα με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ του 2008, Ελένη Ντέλικου «για μια ακόμη φορά δεν μπορέσαμε να συναντήσουμε την υπουργό, Νίκη Κεραμέως. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του γενικού γραμματέα, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα στην υπουργό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουμε ζητήσει επισήμως συνάντηση με την υπουργό από την 1η Ιουλίου, χωρίς να έχουμε πάρει καμία απάντηση».

Η κ. Ντέλικου επικαλείται ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί για το θέμα από βουλευτές, αλλά και τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για την άρση της σε βάρος τους αδικίας, ζητώντας και από τους υπόλοιπους βουλευτές να πάρουν θέση στο θέμα που τους απασχολεί.

Όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί περιμένουν έναν διορισμό που δεν έρχεται τα τελευταία 14 χρόνια. Είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, όμως οι προσλήψεις πάγωσαν και ποτέ δεν διορίστηκαν στο δημόσιο σχολείο.

Το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το Σύνταγμα επέτασσε τον διορισμό τους, μέχρι και σήμερα όμως, αυτό δεν έχει γίνει.

Περίπου 455 επιτυχόντες «πάτησαν» το 2019 σε αυτή την απόφαση του ΣτΕ, κινήθηκαν νομικά και δικαιώθηκαν. Μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση διορίστηκαν στη δημόσια εκπαίδευση, έμειναν όμως εκτός, σε αρκετές περιπτώσεις, επιτυχόντες με υψηλότερα μόρια.

Αρκετοί δεν μπορούν να προσληφθούν ούτε ως αναπληρωτές. Κι αυτό γιατί, μπήκαν στον ενιαίο πίνακα, μέσω του οποίου προηγήθηκαν αναπληρωτές με μόρια προϋπηρεσίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου