ΤΟΠΙΚΑ

«Ο σημερινός γιατρός δεν δημιουργήθηκε από το μηδέν»

ο-σημερινός-γιατρός-δεν-δημιουργήθη-865978

Η Αντικαρκινική Εταιρεία Βόλου, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, η Ενωση Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας και το Café de Science διοργανώνουν την παρουσίαση του βίντεο – ντοκιμαντέρ του γιατρού Γιάννη Κωστή, σχετικά με την ιστορία του Νοσοκομείου Βόλου και την εξέλιξη της ιατρικής.

Η παρουσίαση θα γίνει απόψε Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο Ν. Ιωνίας στις 7 μ.μ. Η προβολή διαρκεί 1 ώρα και 25 λεπτά.

Με αφορμή την εκδήλωση οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν: «Ο σημερινός γιατρός δεν δημιουργήθηκε από το μηδέν. Οι γνώσεις του είναι επέκταση των παλιότερων γνώσεων και της εμπειρίας, που συσσωρεύτηκε πριν από αυτόν. Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε. Αυτή είναι η έννοια της ιστορίας. Να αναλογιζόμαστε ότι είμαστε η συνέχεια στην εναλλαγή των γενεών στην τέχνη, στην επιστήμη, στην ιατρική, στη θεραπευτική. Η θεοποίηση των εργαλείων τού σήμερα και η αλαζονεία της απόρριψης τού χθες κάνει τη γνώση χωρίς βάσεις μετέωρη, την κάνει να χρειάζεται αποστήθιση και έτσι εύκολα καθοδηγούμενη.

Λίγα από όλα αυτά θα δείξουμε με το βίντεο της ιστορίας του Νοσοκομείου και της ιατρικής απόψε Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Μπαίνετε ελεύθερα, φορώντας καλού κακού μάσκα και τηρώντας κάποιες αποστάσεις».

Η προβολή με λόγο, εικόνα και μουσική προσπαθεί να κάνει δελεαστική την παρακολούθηση της 100χρονης και πλέον διαδρομής του Νοσοκομείου. Την επιλογή της μουσικής επένδυσης, τα κείμενα και την όλη σκηνοθεσία έκανε ο γιατρός Γιάννης Γ. Κωστής, ενώ συμμετέχουν σε θεατρικούς διαλόγους οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Ειρήνη Σκουλή και Γιάννης Πάρνος. Την αφήγηση των κειμένων κάνουν παλιοί και νέοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου