ΤΟΠΙΚΑ

Βραβείο φωτογραφίας απένειμε ο Χρ. Τριαντόπουλος

βραβείο-φωτογραφίας-απένειμε-ο-χρ-τρι-865905

Στην απονομή βραβείων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Νικόλαος Μαγγίνας» με θέμα: «ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση του Περιβάλλοντος», η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 στο μουσείο Αρά Γκιουλέρ, στην Κωνσταντινούπολη, παρέστη ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κύριος Χρήστος Τριαντόπουλος, μετά από σχετική πρόσκληση των διοργανωτών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την κοινότητα του Νεοχωρίου Κωνσταντινούπολης εις μνήμην του φωτογράφου του Πατριαρχείου, Νίκου Μαγγίνα. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι φωτογράφοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν μέσα από τον φακό τους την περιβαλλοντική κρίση που βιώνει ο πλανήτης και η οποία απειλεί το παγκόσμιο οικοσύστημα. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 307 συμμετέχοντες από οκτώ χώρες, με συνολικά 1.068 έργα, επιβεβαιώνοντας την ευρεία απήχησή του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αφού απεύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξή της, βράβευσε έναν εκ των νικητών του διαγωνισμού -όπως αυτοί ανακηρύχθηκαν από ειδική επιτροπή-, είχε συναντήσεις και συζήτηση με εκπροσώπους και στελέχη τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσο και της Ελληνικής Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό δήλωσε σχετικά: «Είχα την τιμή να παρευρεθώ σε μία σημαντική φωτογραφική εκδήλωση: στην απονομή βραβείων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας ‘Νικόλαος Μαγγίνας’ με θέμα ‘ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση του Περιβάλλοντος’. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι φωτογράφοι ενθαρρύνθηκαν να παρουσιάσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η οποία απειλεί τόσο τα οικοσυστήματα όσο και τις κοινωνίες ανά τον κόσμο. Η κλιματική κρίση αποτελεί, δυστυχώς, τη νέα δυσμενή πραγματικότητα, την οποία όλοι οι λαοί -μέσα από το συντονισμό και τη συνεργασίας- καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η κλιματική κρίση που επιβαρύνει περισσότερο περιοχές όπως αυτές της Μεσογείου. Και είναι μια παγκόσμια κρίση που μας καλεί όλους μαζί, όλους τους λαούς, όλα τα κράτη, σε κοινή δράση και αντίδραση. Και η έκθεση έρχεται να το υπογραμμίσει αυτό, σε έναν υπέροχο χώρο, όπως το μουσείο Αρά Γκιουλέρ στην Κωνσταντινούπολη.

Θαυμάσαμε την καταπληκτική δουλειά των συμμετεχόντων και προβληματιστήκαμε, φυσικά, για το μέλλον, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη εντατικής προσπάθειας για την άμβλυνση των παραγόντων που πυροδοτούν την κλιματική κρίση, αλλά και των επιπτώσεών της στις υποδομές, την κοινωνία και το περιβάλλον, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσπάθεια που καταβάλλει εντατικά τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Κυβέρνηση.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τον εξαιρετικά ενδιαφέροντα διαγωνισμό, αλλά και στους νικητές και τους συμμετέχοντες για την άρτια δουλειά τους. Θερμές ευχαριστίες για την πρόσκληση να παρευρεθώ σε μία τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Κωνσταντινούπολη».

Την εκδήλωση ανέδειξαν τις επόμενες ημέρες μέσα ενημέρωσης και διαδικτυακοί τόποι τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου