ΤΟΠΙΚΑ

Στην απεργία της Κυριακής θα συμμετέχει ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου

στην-απεργία-της-κυριακής-θα-συμμετέχ-865560

Στην απεργία της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα καταστήματα προαιρετικά, θα συμμετέχει ο σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων Βόλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους:

«Οι μεγαλέμποροι απαίτησαν να ανοίξουν τα καταστήματα μια Κυριακή του Νοέμβρη και η κυβέρνηση, μετά από απανωτές και τραγελαφικές αποφάσεις, ικανοποίησε την απαίτηση τους!

Αρχικά αποφάσισαν στα μουλωχτά το άνοιγμα των καταστημάτων στις 6 Νοεμβρίου με άθλια τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης(!) για τον «Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης»(!!!). Μετά το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να μεταφέρει το άνοιγμα την Κυριακή 13 Νοέμβρη λόγω κακοκαιρίας και στη συνέχεια με νέα τροπολογία κατέληξαν στην Κυριακή 27 Νοέμβρη λόγω του Μαραθωνίου στην Αθήνα!

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι κράτος και μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, ο ένας «κόβει» κι ο άλλος «ράβει» στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας και των ζωών μας.

Μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω γιατί αυτό εξυπηρετεί την κερδοφορία των ομίλων δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ήδη για τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες η εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο για την προετοιμασία για την BLACKFRIDAY. Ενώ είναι γνωστό τι θα ακολουθήσει με το εορταστικό ωράριο, τις απογραφές, τις εκπτώσεις τον Γενάρη. Με το διάλειμμα, το ρεπό και η τήρηση του ωραρίου να έχουν πάει περίπατο.

Την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας χωρίς καμία παρέκκλιση υπηρέτησαν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Με δεκάδες νόμους έδωσαν το ελεύθερο στους ομίλους να ανοίγουν όσες και όποιες Κυριακές θέλουν, να κάνουν το ωράριο λάστιχο, οι περιφέρειες με μια τους απόφαση να το παρατείνουν μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα με τις ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ.

Όλοι τους ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που ζούμε, για το γεγονός ότι μας έχουν στερήσει κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου, ξεκούρασης, ότι οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι εδώ και μια 10ετια και με την ακρίβεια να καλπάζει, εξανεμίζονται τις πρώτες ημέρες του μήνα. Για το γεγονός ότι πάμε στη δουλειά μας και δε ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτια μας όρθιοι γιατί τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας μέσα στους εργασιακούς χώρους είναι ανύπαρκτα.

Πλέον έχουμε πείρα πως δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από καμιά κυβερνητική αλλαγή. Λύσεις με εμάς στην γωνία δεν υπάρχουν! Καμία αναμονή, καμία ανοχή στη χαμοζωή που θέλουν να μας καταδικάσουν πρώην και νυν επίδοξοι σωτήρες.

Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι για το πόσες και ποιες Κυριακές θα ανοίξουν τα καταστήματα.

Η λύση για εμάς βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

Με μαζικό και δυνατό το σωματείο μας και τους αγώνες μας να επιβάλουμε την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, συνεχές ωράριο χωρίς σπαστά & προγράμματα εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα προστασίας της υγείας & ασφάλειας μας στους εργασιακούς χώρους.

Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε, για να διεκδικήσουμε να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

Κριτήριο για τις διεκδικήσεις μας είναι όλα όσα έχουμε ανάγκη, που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στον στενό κορσέ των αντοχών της οικονομίας τους. Ανάγκες που έρχονται αντικειμενικά σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με την ακόρεστη δίψα τους για κέρδη.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο! Να έρθει άμεσα σε επικοινωνία με το σωματείο για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζει. Άμεσα να παρέμβουμε, να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου