ΤΟΠΙΚΑ

Εφιάλτης η πρακτική για ανήλικη – Βολιώτης ασελγούσε σε βάρος της

εφιάλτης-η-πρακτική-για-ανήλικη-βολι-865286

Ο εφιάλτης που βίωσε μία ανήλικη κοπέλα μόλις 16 χρόνων από τον Βόλο στα χέρια 50χρονου επαγγελματία, στην επιχείρηση του οποίου το κορίτσι έκανε πρακτική, αναβίωσε με τον πλέον δραματικό τρόπο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Μετά από μία πολύωρη ακροαματική διαδικασία που διήρκησε μέχρι τις 9 το βράδυ, κεκλεισμένων των θυρών έπειτα από αίτημα του εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ατόμου που ήταν εξαρτημένο εργασιακά από τον ίδιο, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 χρόνων, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση, που ξεκίνησε στο τέλος του 2017, γνωστοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, όταν οι γονείς της νεαρής αλλοδαπής κατέθεσαν μήνυση στην Εισαγγελία κατά του 50χρονου επιχειρηματία, οπότε και διατάχτηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν από τον κατηγορούμενο οι βαρύτατες αυτές πράξεις.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, η οποία με τη σειρά της προχώρησε στην άσκηση των παραπάνω διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στο δικαστήριο χθες η 21χρονη σήμερα κοπέλα, περιέγραψε με κλάματα τα όσα βίωσε στην επιχείρηση του 50χρονου, στην οποία εργαζόταν ως εκπαιδευόμενη με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Οι γονείς της άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι συμβαίνει, όταν η ανήλικη κοπέλα, ξαφνικά σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά. Όταν οι δικοί της θέλησαν να μάθουν τι συμβαίνει, ο αδελφός της ανήλικης αποκάλυψε όσα του είχε εκμυστηρευτεί η αδερφή του.

Η ίδια δήλωσε χθες ότι δίσταζε να καταγγείλει τον επαγγελματία, γιατί φοβόταν. Υπογράμμισε πως ασελγούσε εις βάρος για αρκετό χρονικό διάστημα, και συγκεκριμένα από τα τέλη του 2017 έως και το φθινόπωρο του 2018/

Ο άνδρας με το πρόσχημα της εκπαίδευσης, και της βελτίωσης των γνώσεων της για τη δουλειά, κατηγορείται ότι την καλούσε σε χώρους εκτός εργασίας και εκεί ασελγούσε κατά της ανήλικης.

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Ο 50χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως είναι ανήλικη. Είπε ακόμη ότι οι περιπτύξεις έγιναν στο πλαίσιο δεσμού που είχε με την υφισταμένη του και αρνήθηκε ότι ασέλγησε σε βάρος της, δίχως τη συναίνεσή της.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του, μη αποδεχόμενος την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε στο δικαστήριο ο ίδιος και η υπεράσπισή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το συμβάν είχε καταγγελθεί τον Οκτώβριο του 2018, τελικά όμως έφτασε στις δικαστικές αίθουσες μόλις χθες, τεσσεράμισι χρόνια μετά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου