ΤΟΠΙΚΑ

«Ντρίπλα»… για έξοδο από το αδιέξοδο

ντρίπλα-για-έξοδο-από-το-αδιέξοδο-865211

«Ντρίπλα» από την ομάδα του σημερινού πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη, στην προχθεσινή συνεδρίαση των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος, προκειμένου να βγει «λευκός καπνός» για τα πέντε εξωτερικά μέλη που θα συμπληρώσουν το διοικητικό σχήμα και να ξεκινήσουν επιτέλους, ένα μήνα μετά τις εκλογές, οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου πρύτανη.

Πληροφορίες θέλουν τα τρία εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, Γιάννη Θεοδωράκη, Ευριπίδη Μυστακίδη και Παντελεήμονα Μπάγκο, να προτείνουν για τη θέση του πρύτανη, τον καθηγητή Νίκο Δαναλάτο, ο οποίος στηρίζει το σχήμα του πρώτου σε ψήφους μέλους, Χαράλαμπο Μπιλλίνη, αν και ο ίδιος στο παρελθόν είχε αρνηθεί την ένταξή του σε «ομάδες».

Μετά τις εκλογές της 25ης Οκτωβρίου, ως έξι εσωτερικά μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης εκλέχθηκαν οι καθηγητές κ.κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Ελένη Ανδρέου, Νίκος Δαναλάτος, Γιάννης Θεοδωράκης, Ευριπίδης Μυστακίδης και Παντελεήμονας Μπάγκος. Οι τρεις πρώτοι φέρονται να συγκροτούν το ένα μέτωπο και οι τρεις επόμενοι το δεύτερο.

Οι δύο ομάδες, παρά τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να εκλέξουν τα πέντε εξωτερικά μέλη που θα συμπληρώσουν το 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι ψηφοφορίες βγαίνουν 3 – 3, με αποτέλεσμα κανένας από τους 17 υποψηφίους για εξωτερικά μέλη να μην συγκεντρώνει τα απαραίτητα 4/6 για να εκλεγεί.

Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, φαίνεται να επιχειρεί να λύσει η «ομάδα» του σημερινού πρύτανη. Μολονότι, ο Νόμος προβλέπει πρώτα την εκλογή πέντε εξωτερικών μελών προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει στην εκλογή του νέου πρύτανη, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κ.κ. Θεοδωράκης, Μυστακίδης και Μπάγκος, πρότειναν για τη θέση του πρύτανη τον κ. Δαναλάτο από την άλλη «ομάδα» κόντρα στον Χαράλαμπο Μπιλλίνη, που ως πρώτος σε ψήφους, έχει ευθέως δηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση.

Πηγές υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται ανατροπή της ισορροπίας της ισοψηφίας μεταξύ των έξι εσωτερικών μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης, ώστε να εκλεγούν οι πέντε εξωτερικοί και να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής πρύτανη.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο κ. Δαναλάτος «σήκωσε το γάντι» πάντως, αναμένονται εξελίξεις έως και τέλος της εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου οι έξι εσωτερικοί.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου