ΤΟΠΙΚΑ

Στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ο Κων. Μαραβέγιας

στη-στέγη-υποστηριζόμενης-διαβίωσης-865084

Τις εγκαταστάσεις της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και άλλες αναπηρίες, στην πρώην Παιδόπολη Αγριάς, επισκέφθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Στη Στέγη φιλοξενούνται συνολικά 14 άτομα, στα οποία παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες υποστήριξης, φροντίδας και διαμονής, με στόχο την προαγωγή της αυτονομίας τους, τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Ο κ. Μαραβέγιας ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής που αναπτύσσονται σε δυο κτίρια της πρώην Παιδόπολης, όπως στα δωμάτια των παιδιών, στους κοινόχρηστους χώρους, στην κουζίνα και στο εντευκτήριο, και διαπίστωσε ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση από άποψη συντήρησης και καθαριότητας.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη δομή με αγάπη και μεράκι, αφιερώνοντας ακόμη και προσωπικό χρόνο για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.

Σε συζήτηση που είχε με τον γιατρό Δημήτρη Κουμπριτζιώτη, την κοινωνική λειτουργό Άννα Χριστοφορίδη και την ψυχολόγο Ιωάννα Βανέλλα, ενημερώθηκε για επιμέρους ανάγκες της Στέγης, με προτεραιότητα στο θέμα μεταφοράς των φιλοξενούμενων ατόμων. Ο κ. Μαραβέγιας εξήρε το έργο του προσωπικού και δεσμεύτηκε να βοηθήσει ώστε να βρεθεί μεταφορικό μέσο και οδηγός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Δήμου Βόλου αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές κοινωνικές δομές που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς συμβάλλει στην αναβάθμιση των κοινωνικών υποδομών υγείας και στην προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας ειδικών κοινωνικών ομάδων. Η λειτουργία της Στέγης, όπως είπε, προωθεί την από-ιδρυματοποίηση και την κοινωνική επανένταξη των ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτή, ενώ παράλληλα περιορίζει σημαντικά την υποβοήθηση των οικογενειών τους που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή και τα οικονομικά μέσα για να υποστηρίξουν σωστά τη διαβίωση τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου