ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται ο «εφιάλτης» με τα αδέσποτα στο πάρκο του Αναύρου

συνεχίζεται-ο-εφιάλτης-με-τα-αδέσπο-865065

Συνεχίζεται ο «εφιάλτης» με την αγέλη αδέσποτων που εμφανίστηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο πάρκο Αναύρου, κι έκτοτε περίοικοι με δεσποζόμενα ζώα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, ενώ συχνά- πυκνά έρχονται αντιμέτωποι με κουφάρια γατών που πέφτουν θύματα της αγέλης.

Χθες, κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε και νέο περιστατικό με γάτα που θανατώθηκε από την αγέλη των αδέσποτων σκύλων στο πάρκο Αναύρου. «Κανείς δεν έχει φροντίσει να κάνει το παραμικρό. Ούτε ο Δήμος προχώρησε σε περισυλλογή ούτε οι φιλοζωικές φρόντισαν για την απομάκρυνση της αγέλης, εξαιτίας της οποία δεν μπορούμε πλέον ούτε να περάσουμε από το πάρκο. Το θέαμα με τις νεκρές γάτες που τολμούν να κατέβουν από τα δέντρα για να φάνε, είναι αποτρόπαιο», σημειώνουν σε επιστολή τους προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Όπως είναι γνωστό, μέσα στις γιορτές άγνωστοι απελευθέρωσαν στο πάρκο της περιοχής, στο ύψος του πρώην ενυδρείου, αγέλη 10 – 15 σκυλιών, που δεν έχουν γίνει ο τρόμος μόνο για γάτες της περιοχής αλλά και για τους ίδιους, οι οποίοι δεν τολμούν να ξεπορτίσουν για να βγάλουν βόλτα τα δικά τους κατοικίδια.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, στο πάρκο Αναύρου μέχρι πρότινος υπήρχαν γάτες, τις οποίες περίοικοι φρόντιζαν να ταΐζουν καθημερινά. Μέσα στα Χριστούγεννα, άγνωστοι απελευθέρωσαν στο πάρκο περί τα 10 – 15 σκυλιά. Εκτοτε ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Οπως περιγράφει, περίοικοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με φρικιαστικό θέαμα. «Βρίσκουμε γάτες ξεσκισμένες στο πάρκο προφανώς από τα σκυλιά που επιτίθενται εναντίον τους και τις τρώνε», σημειώνει. «Οσες γάτες έχουν απομείνει, ζουν πλέον πάνω στα δέντρα για να μην της κυνηγά η αγέλη των σκύλων. Δεν κατεβαίνουν από τα δέντρα ούτε για να τις ταΐσουμε. Αναγκάστηκα με κίνδυνο τη δική μου σωματική ακεραιότητα, να διώξω σκυλιά που είχαν περικυκλώσει αυτοκίνητο, επειδή κάτω από αυτό είχε τρυπώσει μία γάτα», λέει.

Επιθέσεις όμως εκδηλώνονται σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες και σε ανθρώπους που έχουν δεσποζόμενα ζώα. «Δεν τολμούμε να βγάλουμε τα ζώα μας βόλτα. Ορμάνε κατά πάνω μας, με κίνδυνο και για εμάς και για τα κατοικίδιά μας. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη», καταγγέλλουν, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Δήμου Βόλου για την άμεση περισυλλογή και απομάκρυνση της αγέλης από την περιοχή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου