ΤΟΠΙΚΑ

Στο δημαρχείο Βόλου ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας

στο-δημαρχείο-βόλου-ο-γενικός-πρόξενο-865042

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου και του Γενικού Προξένου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Anton Markov.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βόλου κ. Στυλιανός Διαμαντίδης, o υποπρόξενος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Radostin Vangin, ο διπλωματικός ακόλουθος κ. Kremen Stoev και η δικηγόρος – μεταφράστρια του προξενείου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Ζωή Καλατζή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, ο Δήμαρχος Βόλου και ο Γενικός Πρόξενος συμφώνησαν την έναρξη συνεργασίας, προκειμένου να προωθηθούν θέματα που αφορούν στον τουρισμό, στις πολιτιστικές ανταλλαγές και στην επιχειρηματικότητα. Επισημάνθηκε ότι ο τουρισμός αποτελεί πρωταρχικό στόχο της επικείμενης συνεργασίας, καθώς σημειώνεται ήδη κινητικότητα τουριστών μεταξύ των δύο χωρών, η οποία διαθέτει και το συγκριτικό πλεονέκτημα της εγγύτητας μεταξύ της πόλης του Βόλου και δημοφιλών τουριστικών προορισμών της Βουλγαρίας. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ο Δήμαρχος Βόλου πρότεινε νέα συνάντηση στο άμεσα προσεχές διάστημα με τη συμμετοχή των αρμοδίων αιρετών και στελεχών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και των αντίστοιχων στελεχών που θα προτείνει από πλευράς του ο κ. Πρόξενος.  

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου