ΤΟΠΙΚΑ

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στην υπηρεσία του ανθρώπου

σύστημα-τεχνητής-νοημοσύνης-στην-υπη-864878

Ημερίδα παρουσίασης του ερευνητικού έργου «ΕΝΟΡΑΣΗ-Ευφυές Οπτικοακουστικό Σύστημα Ενίσχυσης της Εμπειρίας και της Προσβασιμότητας στον Πολιτισμό», πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, στις 3μ.μ., στο αμφιθέατρο του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στη Λαμία.

Η ημερίδα έχει θέμα «Ένα Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υπηρεσία του Ανθρώπου και του Πολιτισμού» από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί τόσο το πρόγραμμα όσο και οι στόχοι του.

Στο συνεργατικό σχήμα συμμετέχει το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Εταιρεία Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων Intracom Telecom και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου φορετού συστήματος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων μειωμένης όρασης και τυφλών, να προσπελαύνουν και να περιηγούνται σε ανοικτά περιβάλλοντα υψηλής πολιτισμικής και τουριστικής αξίας και να βιώνουν με μοναδικό τρόπο αυτή την εμπειρία τους. Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει τη θέση του χρήστη σε μια περιοχή ενδιαφέροντος, το περιβάλλον του, τα αντικείμενα πολιτισμικού ή τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής, εμπόδια ή κινδύνους γύρω του, και του παρέχει οδηγίες όχι μόνο για περιήγηση, αλλά και για την εξατομικευμένη ξενάγησή του στην περιοχή αυτή. Το προτεινόμενο σύστημα ολοκληρώνει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, υπολογιστικής όρασης και φωνητικής αλληλεπίδραση σε περιβάλλον επεξεργασίας και διαμοιρασμού της πληροφορίας μέσω υπολογιστικού νέφους.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ερευνώ, Δημιουργώ, Καινοτομώ» η οποία συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και από κοινοτικούς πόρους.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου