ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου για το LNG και τα τοπικά ζητήματα της Κριθαριάς

συνάντηση-αλ-μεϊκόπουλου-για-το-lng-και-τ-864545

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κατοίκων Κριθαριάς «Νέος Απόστολος» κ. Σπύρο Μάμαλη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Κεντρικό σημείο της συζήτησης αποτέλεσε το σχέδιο χωροθέτησης σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου.

Συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα, καθώς και για την επίσημη τοποθέτηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Μεϊκόπουλου για το «σκιώδες» σκηνικό της επένδυσης που συζητήθηκε πρόσφατα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επαναβεβαίωσε την αντίθεση των κατοίκων της περιοχής στη σχεδιαζόμενη κατασκευή μονάδας LNG στον Παγασητικό, και ειδικότερα σε περιοχή μεταξύ του Σωρού και Κριθαριάς.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και τοπικά θέματα του οικισμού της Κριθαριάς, και ειδικότερα την ανάγκη κατασκευής δρόμου που να συνδέεται με το κεντρικό οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση και την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου