ΤΟΠΙΚΑ

Επαγγελματίας οδηγείται στην απόλυτη καταστροφή

επαγγελματίας-οδηγείται-στην-απόλυτ-864351

Στην απόλυτη καταστροφή οδηγείται επαγγελματίας της Μαγνησίας, τον οποίο με απόφασή του ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός σέρνει… στον Αρειο Πάγο για να μην του πληρώσει τιμολόγια αξίας 75.378,55 ευρώ για υλικά που έχει παραδώσει από το 2008, προκειμένου να γίνει το δίκτυο άρδευσης στον πρώην Δήμο Μηλεών.

Ο επαγγελματίας επί δέκα και πλέον χρόνια βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες, διεκδικώντας τα χρήματα που του οφείλονται και μολονότι δικαιώθηκε με τελεσίδικη απόφαση, ο κ. Μιτζικός κρατά κλειστά τα δημοτικά ταμεία και προσφεύγει στον Αρειο Πάγο.

«Δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση δημάρχου που να έχει προσφύγει στον Αρειο Πάγο, αρνούμενος να πληρώσει τιμολόγια για υλικά που έχει παραδώσει επαγγελματίας και διεκδικεί τα χρήματά του. Όταν είχε αναλάβει και είχα συναντηθεί μαζί του για να του κάνω γνωστή την υπόθεσή μου, μου είχε πει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι αν δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Απόφαση τελεσίδικη βγήκε, δικαιώνομαι, αλλά ο ίδιος προσφεύγει στον Αρειο Πάγο. Εμένα αύριο μπορεί να μου βγάλουν το σπίτι μου σε πλειστηριασμό και εκείνος προσφεύγει στον Αρειο Πάγο», λέει με απόγνωση ο επαγγελματίας, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια έχει μπει σε μία απίστευτη δικαστική και οικονομική περιπέτεια, που του έχει κοστίσει και στην υγεία του.

Ο ίδιος διατηρεί επιχείρηση σε περιοχή της Μαγνησίας και ήταν εκείνος που προμήθευσε τη διετία 2008- 2009 τον πρώην δήμο Μηλεών, με σωλήνες αξίας 75.378,55 ευρώ. Με τις σωλήνες αυτές δημιουργήθηκε το δίκτυο άρδευσης στις περιοχές Πινακάτες, Αγιος Γεώργιος και Βυζίτσα. «Είχα παραδώσει τότε 10 φορτηγά με σωλήνες», αναφέρει ο επαγγελματίας, ο οποίος μέχρι και σήμερα δεν έχει πληρωθεί.

Ο ίδιος τον Ιανουάριο του 2012 κι ενώ τα τιμολόγια παρέμεναν ανεξόφλητα, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη. Κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δήμου Νοτίου Πηλίου διεκδικώντας τα χρήματα που του οφείλονται. Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο έκρινε την αγωγή «ορισμένη και νόμιμη ως προς την κύρια βάση της που στηρίζεται στη σύμβαση πώληση και ως προςτην επικουρική βάση περί αδικαιολόγητου πλουτισμού» και υποχρέωσε τον δήμο «να καταβάλει στον ενάγοντα το συνολικό ποσό των 75.378,55 ευρώ με τον νόμιμο τόκο, ήτοι 6% ετησίως από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την εξόφληση».

Κατά της απόφασης, ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Φορτούνας είχε προσφύγει στο Εφετείο, όπου και πάλι δικαιώθηκε ο επαγγελματίας. Η απόφαση καθαρογράφτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και πάλι όμως ο παθών δεν κατάφερε να πληρωθεί.

Ο σημερινός δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, μολονότι έχει στα χέρια του τελεσίδικη δικαστική απόφαση, θα προσφύγει στον Αρειο Πάγο.

«Με αυτή την υπόθεση έχω καταστραφεί οικονομικά. Χρωστάω σε τράπεζες, 17.000 στην εφορία, 10.000 ευρώ στο ΙΚΑ. Με έχει πάρει η κάτω βόλτα οικονομικά ενώ μου οφείλονται με τους τόκους 130.00 ευρώ», σημειώνει ο ίδιος για την επιχείρησή του που ήταν υγιής από το 1980 και έκτοτε αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας. Τα οικονομικά προβλήματα μάλιστα επηρέασαν και τον ίδιο, που αντιμετωπίζει πλέον και προβλήματα υγείας.

«Τα υλικά που είχα παραδώσει τότε κόστιζαν 75.000 ευρώ. Σήμερα κοστίζουν 225.000 ευρώ. Ζητάω τα χρήματά μου όπως προβλέπεται μέσα από τις δικαστικές αποφάσεις. Εψαξα και δεν βρήκα άλλον δήμο στην Ελλάδα να σέρνει επαγγελματία στον Αρειο Πάγο για τιμολόγια», επαναλαμβάνει με αγανάκτηση για την 10χρονη περιπέτειά του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου