ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει βάση το γραφείο παραπόνων του Αχιλλοπούλειου

αλλάζει-βάση-το-γραφείο-παραπόνων-του-862944

Νέοι κανόνες μπαίνουν στη λειτουργία του γραφείου παραπόνων ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου. Το υπουργείο υγείας αποφάσισε τα συγκεκριμένα τμήματα του ΕΣΥ να λειτουργήσουν σε άλλη βάση, προκειμένου οι διαμαρτυρίες που καταγράφονται να έχουν και αντίκρισμα…, δηλαδή οι πολίτες να βρίσκουν το δίκιο τους, όταν δεν εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε.

Το γραφείο παραπόνων είναι μία υπηρεσία που ουσιαστικά αποτελεί το τμήμα αποδοχής διαμαρτυριών, στο οποίο έχουν το δικαίωμα να απευθύνονται όλοι οι ασθενείς που επισκέπτονται το νοσοκομείο και έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτησή τους, είτε στα εξωτερικά ιατρεία είτε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, είτε στα εργαστήρια.

Όπως επισημαίνεται στα ενημερωτικά portal που εντρυφούν στον χώρο της δημόσιας υγείας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στην αναδιοργάνωση των γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., αφού έχει διαπιστωθεί πως όσες καταγγελίες και να είχαν γίνει στο παρελθόν, οι περισσότερες έμεναν στο συρτάρι και οι πολίτες δεν είχαν ανταπόκριση, όταν έκριναν ότι θίγονται.

Προκειμένου να η επανεκκίνηση να γίνει με όρους που θα εγγυώνται αποτελέσματα, το υπουργείο συγκρότησε 9μελη ομάδα εργασίας η οποία θα πρέπει να προχωρήσει στη σύνταξη ενός Ενιαίου Κανονισμού Διαχείρισης των Καταγγελιών- Αναφορών που υποβάλλονται στα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ..

Στόχος του ενιαίου κανονισμού είναι να επιτευχθεί η εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία των Γραφείων, καθώς και η βέλτιστη εξυπηρέτηση των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας από το Ε.Σ.Υ, όπως τονίζεται από το υπουργείο Υγείας.

Τις αλλαγές θα επιβλέψει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος άμεσα αναμένεται να στείλει τη σχετική εγκύκλιο στη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου καθώς επίσης στην Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου