ΤΟΠΙΚΑ

Ρολά… κατεβάζουν οι δήμοι

ρολά-κατεβάζουν-οι-δήμοι-862842

Ρολά… κατεβαίνουν αύριο Τρίτη 17 Νοεμβρίου και στους δήμους της Μαγνησίας με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί. Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας στηρίζει και συμμετέχει στην απεργία, που γίνεται με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα 45χρονη εργαζόμενη καθαριότητας στον Δήμο Ξυλοκάστρου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «εργατικό έγκλημα».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας προσυπογράφει το κείμενο της πανελλήνιας ομοσπονδίας, σύμφωνα με το οποίο, «το εργασιακό «έγκλημα» στον Δήμο Ξυλοκάστρου δεν είναι ένα ακόμη εργατικό ατύχημα. Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου με ξεκάθαρες τις πολιτικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), που στοχευμένα έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό δημιουργώντας εν γνώση τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης η διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Είναι επιλογή της κυβέρνησης η πολιτική μηδενικών ελέγχων, η ατιμωρησία και η ασυδοσία, με αποτέλεσμα να επικρατούν στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., με κύρια ευθύνη σημαντικής μερίδας των δημάρχων, η ανομία.

Είναι αδιανόητα προκλητικό, μέρες μετά τον τραγικό θάνατο της άτυχης εργαζόμενης και τα όσα ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας για «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, επισήμως το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών να μην έχει παρέμβει και αντίθετα όλοι μας να γινόμαστε μάρτυρες ενεργειών συγκάλυψης του εργασιακού «εγκλήματος» του Δήμου Ξυλοκάστρου. Το έγκλημα δεν μπορεί να συγκαλυφθεί. Ολοι να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους».

Ανήμερα της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας και θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης το θέμα θα εξεταστεί σε συνεδρίαση του και του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου