ΤΟΠΙΚΑ

«Οχι άλλη κακοποίηση παιδιών»

οχι-άλλη-κακοποίηση-παιδιών-862610

«Δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι. Είμαι μητέρα δύο μικρών παιδιών και έχω συγκλονιστεί. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε φωνή και ότι πρέπει να αντιδράσουμε, απαιτώντας αυστηρότερες ποινές για τους παιδεραστές».

Τα παραπάνω λόγια- ξέσπασμα που προσδοκά να ηχήσουν σαν καμπανάκι αφύπνισης στην τοπική κοινωνία, ανήκουν στη Σοφία Αγριανίτη. Μία νεαρή μητέρα, δύο παιδιών, τριών και πέντε χρόνων αντίστοιχα, από τον Βόλο, η οποία μέσω των social media πήρε την πρωτοβουλία, ώστε σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στην παραλία, να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με σύνθημα «Όχι άλλη κακοποίηση παιδιών από παιδεραστές». Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τα όσα φρικιαστικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση στον Κολωνό.

Το κάλεσμά της κ. Αγριανίτη έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση, όπως καταγράφεται στα σχόλια των χρηστών κάτω από την ανάρτησή της- κάλεσμα, αλλά και από τις δεκάδες κοινοποιήσεις που έχουν ακολουθήσει. «Δεν περίμενα ότι μία αυθόρμητη κίνησή μου θα μπορούσε να κινητοποιήσει τόσο γρήγορα συμπολίτες, αλλά χαίρομαι που τελικά αποφασίσαμε να «ξυπνήσουμε» και να αντιδράσουμε», επισήμανε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις οι ποινές να είναι πολύ αυστηρές. Δεν είναι δυνατόν ένας παιδεραστής αξιοποιώντας διατάξεις να βγαίνει από τη φυλακή, μετά από λίγα χρόνια. Όταν επιβάλλονται ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια», συνέχισε η ίδια, εμφανώς φορτισμένη.

Στόχος της σημερινής κινητοποίησης είναι να σταλεί το μήνυμα στην Πολιτεία, να αυστηροποιήσει τον ποινικό κώδικα για υποθέσεις που αφορούν στην παιδεραστία. Μέσα από τη δημόσια τοποθέτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπτύσσοντας το σκεπτικό της η νεαρή μητέρα, ουσιαστικά παροτρύνει τους διαδικτυακούς της φίλους, αλλά και κατ΄επέκταση όλους τους Βολιώτες να πλαισιώσουν τη σημερινή κινηματική δράση.

Στην ανάρτηση μέσω της οποίας γίνεται το κάλεσμα η Σοφία Αγριανίτη, ιδιωτική υπάλληλος, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Σιχάθηκα να ακούω καθημερινά για την παιδεραστία. Σιχάθηκα να βλέπω να μην γίνεται τίποτα για την τιμωρία όλων αυτών. Σιχάθηκα να ζω σε μια χώρα που η δικαιοσύνη για όσους έχουν γνωριμίες είναι ανύπαρκτη. Ως μητέρα είμαι εξοργισμένη αηδιασμένη, απελπισμένη.
Σήμερα έπρεπε να «καίγεται» η Ελλάδα ως ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης στο κάθε παιδί που έχει υποστεί κακοποίηση. Τι κάνουμε; Τι περιμένουμε; Άλλον έναν παιδοβιαστή; Τι περιμένουμε να συμβεί στο δικό μας παιδί;
Πότε θα βγούμε στους δρόμους; Πότε θα απαιτήσουμε την τιμωρία όλων αυτών των κ……..ν;
Σας προσκαλώ σαν μητέρα, σαν γυναίκα, να ξεσηκωθούμε όλοι μαζί. Να βγούμε στην παραλία του Βόλου με τα παιδιά μας αγκαλιά να περπατήσουμε, να διαδηλώσουμε, να απαιτήσουμε να αλλάξει η νομοθεσία για τους παιδοβιαστές.
Τι λέτε; Πάμε όλοι μαζί να το κάνουμε; Πάμε να ξεσηκώσουμε τις μανάδες , τους γονείς τους πολίτες όλης της Ελλάδας σε μια μεγάλη διαμαρτυρία, αυτό το Σάββατο στις 5 το απόγευμα. Ας μην πιούμε έναν καφέ ακόμη. Ας κάνουμε το ελάχιστο για να μπορούμε να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου