ΤΟΠΙΚΑ

Εννέα Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στην Πλατεία Πανεπιστημίου

εννέα-χριστουγεννιάτικες-ιστορίες-σ-862489

Παραμύθια από όλον τον κόσμο θα «φιλοξενήσει» φέτος ο Βόλος για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η πλατεία Πανεπιστημίου θα μετατραπεί σε… παραμυθοχώρα στο κέντρο της πόλης, όπου θα «ζωντανέψουν» εννέα διαφορετικές κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, που έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι. Το φετινό θεματικό πάρκο του Δήμου Βόλου για τις γιορτές θα διδάξει το οικουμενικό νόημα των Χριστουγέννων, όπως αυτό βγαίνει μέσα από αγαπημένα παραμύθια κάθε χώρας.

Προς το παρόν, οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Πανεπιστημίου έχουν «παγώσει» προκειμένου εκεί να στηθεί, όπως κάθε χρόνο πλέον, το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο του Δήμου Βόλου. Αμέσως μετά τη λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων, ο εργολάβος θα αναλάβει τη συνέχιση του έργου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, το θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του την 1η Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει η τελετή φωταγώγησης της πόλης και θα παραμείνει ανοιχτό έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Φέτος, το χριστουγεννιάτικο πάρκο δεν θα είναι μονοθεματικό. Θα στηθούν διαφορετικά περίπτερα και σε κάθε ένα από αυτά, θα φιλοξενείται ένα διαφορετικό αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι. «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης», «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» με τον Σκρουτζ, «Χάνσελ και Γκρέτελ» θα είναι μερικά μόνο από τα παραμύθια που θα ζωντανέψουν στα περίπτερα της παραμυθένιας… πλατείας Πανεπιστημίου και τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται μικροί και μεγάλοι.

Στο κέντρο της πλατείας, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα στηθεί σκηνή, στην οποία καθημερινά και για 40 ημέρες, θα υπάρχει και μία διαφορετική εκδήλωση- πάρτι, τόσο με αναφορά στα παραμύθια όσο και σε διάφορα άλλα θέματα των Χριστουγέννων.

Οπως σημειώνει ο κ. Βλιώρας, το στήσιμο της παραμυθούπολης θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη πρεμιέρα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα.

Το χωριό του Αη Βασίλη

Εκτός από την παραμυθένια πλατεία Πανεπιστημίου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, ετοιμάζεται να εγκρίνει στη συνεδρίασή της, την ερχόμενη Δευτέρα, την παραχώρηση τμήματος της πλατείας Ρήγα Φεραίου για τη δημιουργία του χωριού του Αη Βασίλη.

Αίτημα έχει υποβάλλει ιδιώτης, ο οποίος σχεδιάζει να δημιουργήσει το σπίτι του Αη Βασίλη, καταστήματα με είδη δώρων, παιχνίδια, γλυκά, αλλά και υπερσύγχρονο λούνα παρκ, με ήπια παιχνίδια, καθώς και παγοδρόμιο, που θα πληρούν όλους τους όρους και κανόνες ασφαλείας.

Υπερσύγχρονος χριστουγεννιάτικος φωτισμός θα συμπληρώσει το χωριό του Αη Βασίλη, ενώ ο ιδιώτης θα αναλάβει να φωτίσει τόσο το Δημαρχείο Βόλου, όσο και τις νησίδες επί της Γρηγορίου Λαμπράκη.

Σύμφωνα με τον ενδιαφερόμενο ιδιώτη, για τη λειτουργία του πάρκου θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο του κορονοϊού και επιπλέον, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης θα ισχύσουν προσιτές τιμές τόσο στο λούνα παρκ όσο και στο παγοδρόμιο.

Το χωριό, θα λειτουργήσει από την 1η Δεκεμβρίου έως και τις 8 Ιανουαρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου