ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει ο σχεδιασμός για τα ψηφοδέλτια στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

αλλάζει-ο-σχεδιασμός-για-τα-ψηφοδέλτι-862385

«Είστε η πρώτη που το μαθαίνετε. Αλλάξει ο σχεδιασμός για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων μας, καθώς όλα δείχνουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο. Ως εκ τούτου η επιτροπή των ψηφοδελτίων θα συνεδριάσει αύριο (σ.σ. σήμερα) για να χαράξει τη στρατηγική υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων».

Τα παραπάνω τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βαγγέλης Αργύρης, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επικεφαλής της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί στη Χαριλάου Τρικούπη για να αξιολογήσει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα βουλευτικά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Το σήμα… επανασχεδιασμού της στρατηγικής του κόμματος δόθηκε μόλις χθες. Οι επιτελείς του κόμματος μετά τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν τέλος της τετραετίας, αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Αυτό σημαίνει ότι η ανακοίνωση του πρώτου τμήματος του ψηφοδελτίου των βουλευτικών εκλογών στη Μαγνησία χρονικά μετατίθεται για αρχές Σεπτεμβρίου.

«Αλλο να ετοιμαζόμαστε για εκλογές σε δύο μήνες και άλλο για το 2023. Είναι σαφές πλέον ότι ο σχεδιασμός πρέπει να αλλάξει. Θα συνεκτιμηθούν τα νέα δεδομένα και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση μέσα στον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε ανακοινώσεις», υπογράμμισε επίσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αργύρης.

Δίχως να μπει στον πειρασμό της ονοματολογίας, μολονότι ρωτήθηκε επίμονα, το έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν κατηγορηματικός ότι η ανακοίνωση του πρώτου μέρους του ψηφοδελτίου θα συμπεριλαμβάνει σίγουρα και γυναίκες. «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια και θα εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή των καλύτερων μεταξύ αρίστων», επισήμανε σχετικά.

Καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ λένε ότι αναζητούνται περισσότερα ονόματα γυναικών και ισχυρότερες υποψηφιότητες στο γυναικείο κομμάτι, ώστε η Χαριλάου Τρικούπη να παρουσιάσει στις εθνικές εκλογές ένα ισορροπημένο και δυνατό ψηφοδέλτιο, στην κρίσιμη εκλογική περιφέρεια της Μαγνησίας, όπου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει χρόνια να εκπροσωπηθεί στη Βουλή.

Μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που ακούγονται και αξιολογούνται είναι οι Νίκος Χαυτούρας, Δημήτρης Τσιμπανάκος, Γιώργος Πετρουλάκης, Γιάννης Αναστασίου, Αποστόλης Κανναβός, Δημήτρης Χορταργιάς, Ματίνα Πρίγκου, Φώτης Χατζηδημητρίου, Γιάννης Σακκόπουλος, Δημήτρης Λουφόπουλος, Εύη Αδαμάκη, Ασπα Γοσποδίνη, Ελενα Αγαπητού και Ιωάννα Καραμαργιού.

Ο κ. Αργύρης τόνισε επίσης ότι σε αντίθεση με το παρελθόν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα προσώπων να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, κάτι που αποτελεί θετικό γεγονός.

Αυτή η λίστα, όπως είπε, θα συμπληρωθεί και με προτάσεις που η ίδια η επιτροπή θα απευθύνει προς συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε τα ψηφοδέλτια να γίνουν περισσότερο ελκυστικά και ανταγωνιστικά και αφού υπάρξει διαβούλευση και με τα κομματικά όργανα του νομού, θα καταλήξουν στο τελικό ψηφοδέλτιο.

«Θέλουμε οι υποψήφιοι που θα είναι στη λίστα να μην ανακυκλώνουν απλώς τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά να φέρουν και οι ίδιοι ως ονόματα και προσωπικότητες ψήφους» είναι το μήνυμα που έχει αποσταλεί αρμοδίως στην νομαρχιακή οργάνωση της Μαγνησίας.

«Μπορεί να ακούγονται διάφορα ονόματα, πλην όμως δεν επιβεβαιώνονται. Όλα στην ώρα τους», ήταν η λακωνική απάντηση που λάβαμε ως ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από τον κ. Αργύρη, αναφορικά με τα πρόσωπα που θα κληθούν σε σηκώσουν το βάρος της προεκλογικής μάχης.

Χθες το βράδυ πάντως ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής στον Βόλο, για οργανωτικά θέματα.

Ετσι όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον τα δεδομένα η συζήτηση για τα ψηφοδέλτια και αφού υπάρχει μία αρχική πρόταση θα απασχολήσουν την τοπική οργάνωση τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου