ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα παραιτήσεις αναπληρωτών

δέκα-παραιτήσεις-αναπληρωτών-862164

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας προχθές τελευταία ημέρα που οι αναπληρωτές καθηγητές είχαν διορία για να δηλώσουν παρουσία και να αναλάβουν καθήκοντα.

Δέκα εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλαν παραίτηση πριν αρχίσουν καν τα μαθήματα, γεγονός που τίναξε στον αέρα τον προγραμματισμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία είχε υπολογίσει τα κενά που είχε σε σχολεία και είχε εισηγηθεί την πρόσληψη συγκεκριμένου αριθμού αναπληρωτών για τα μαθήματα της γενικής παιδείας στο υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είχε εισηγηθεί την πρόσληψη 30 εκπαιδευτικών και το αίτημά της είχε γίνει αποδεκτό.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε ο διορισμός των αναπληρωτών και μέχρι χθες αναμενόταν οι καθηγητές να παρουσιαστούν και να αναλάβουν καθήκοντα.

Παρόλα αυτά η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενημερώθηκε με λύπη πως δέκα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από τους συνολικά τριάντα δεν προτίθενται να πιάσουν εργασία. Και το πιο θλιβερό ακόμη, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί επικαλούνται λόγους που γνώριζαν όταν προσφέρθηκαν να αναλάβουν καθήκοντα.

Για παράδειγμα γυναίκα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός επικαλείται τις οικογενειακές της υποχρεώσεις στο σπίτι, ενώ σε άλλη περίπτωση εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι έχουν εργασία σε άλλες Υπηρεσίες που δεν θέλουν να αφήσουν.

Συγκεκριμένα παραιτήθηκαν δύο αναπληρωτές θεολόγοι, καθηγητές αγγλικών και γαλλικών, μουσικής, νομικής, πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων.

Οι παραιτήσεις αφορούν έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, αφού ο καθένας ξεχωριστά, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα παρέδιδε μαθήματα κάθε εβδομάδα συνολικής διάρκειας 23 ωρών. Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στα σχολεία, αφού θα πρέπει να καλυφθούν εβδομαδιαίως 230 ώρες μαθημάτων, κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί με το υπάρχον προσωπικό.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας θα ζητήσει άμεσα αναπλήρωση των κενών με νέους διορισμούς, αίτημα για το οποίο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ικανοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Εντούτοις, μέχρι να γίνουν οι νέοι διορισμοί εκτιμάται ότι θα παρέλθει διάστημα μίας – δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια του οποίου το πρόγραμμα των σχολείων θα πρέπει να εκτελείται στο ακέραιο, με τα χέρια όμως της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να είναι δεμένα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου