ΤΟΠΙΚΑ

Σε δίκη για βιασμό πρώην στέλεχος εκπαίδευσης της Θεσσαλίας

σε-δίκη-για-βιασμό-πρώην-στέλεχος-εκπα-861175

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στον χώρο της εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, κατηγορούμενος για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας παρέπεμψε σε δίκη τον 62χρονο, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του 45χρονη υφισταμένη του.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση, που φαίνεται να σημειώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, στα παράλια του Αγιόκαμπου. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης που είχε υποβάλει η 45χρονη πρώην συνεργάτιδα του εκπαιδευτικού, τότε, κι ενώ είχαν βγει για νυχτερινή διασκέδαση στον Αγιόκαμπο, εκείνος την εξανάγκασε με σωματική βία σε επιχείρηση και ανοχή γενετήσιων πράξεων μέσα στο αυτοκίνητό του, προσβάλλοντας έτσι τη γενετήσια αξιοπρέπειά της. Ο 62χρονος και η 45χρονη, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πρώην στελέχους, ο οποίος με τη φυσική του δύναμη έκαμψε την αντίσταση της καθηγήτριας και προχώρησε σε πράξεις που περιγράφονται αναλυτικά στη μηνυτήρια αναφορά.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας με βούλευμά του αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση και παραπέμπει σε δίκη τον 62χρονο, ο οποίος, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, παύθηκε από τα καθήκοντά του στις 16 Νοεμβρίου 2021. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα σε βάρος του 62χρονου, δηλαδή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελλόμενων, είχε διενεργηθεί εργαστηριακός έλεγχος στο φόρεμα της 45χρονης καθηγήτριας και είχε ανιχνευθεί βιολογικό υλικό, το οποίο ταυτίστηκε με το γενετικό υλικό του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνείται παράνομη συμπεριφορά σε βάρος της πρώην συνεργάτιδάς του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου