ΤΟΠΙΚΑ

«Βουλιάζει» ο Βόλος: Ούτε δωμάτιο, λόγω της κορυφαίας διοργάνωσης

βουλιάζει-ο-βόλος-ούτε-δωμάτιο-λόγω-860047

«Βουλιάζει» ο Βόλος από επισκέπτες τις τελευταίες ημέρες. Η φιλοξενία από την πόλη του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Εφήβων Ανδρών, το οποίο διεξάγεται στα κολυμβητήρια Βόλου και Ν. Ιωνίας και διαρκεί έως και το ερχόμενο Σάββατο 27 Αυγούστου, φαίνεται να έχει προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες μαζί με τις εθνικές ομάδες των 25 χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση και στα ξενοδοχεία της περιοχής δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα.

Ξενοδόχοι της πόλης, που είδαν τις κρατήσεις τους να «απογειώνονται», αναφέρουν ότι «συνήθως τη συγκεκριμένη εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, υπάρχει κάμψη στις πληρότητες στα ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής. Ωστόσο, όλη την τρέχουσα εβδομάδα έως και την Κυριακή είμαστε πλήρεις στο 100%. Αναμφίβολα συμβάλλει το πρωτάθλημα που προσελκύει επισκέπτες όχι μόνο Ελληνες, αλλά και ξένους».

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην πόλη ξεκίνησε με την επίσημη τελετή έναρξης στην παραλία το περασμένο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί με τις απονομές το ερχόμενο Σάββατο.

Η μεγάλη διοργάνωση «φούλαρε» τα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων, τουλάχιστον έως την ερχόμενη Κυριακή. Δεν αφορά μόνο στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης, αλλά και σε μικρότερα ξενοδοχεία, που επίσης δέχονται μαζικές αφίξεις εκδρομέων. «Μαζί με τους εκδρομείς του Αυγούστου, δεδομένου ότι διανύουμε τον μήνα των διακοπών, έχουν έρθει και πολλοί επισκέπτες για το πρωτάθλημα πόλο και ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει διαθεσιμότητα», αναφέρουν επαγγελματίες του τουρισμού.

Επισκέπτες όμως δεν καταλύουν μόνο στα ξενοδοχεία. Η παρουσία τους, όταν δεν βρίσκονται στις κερκίδες των κολυμβητηρίων «Ι. Αντωνόπουλος» και «Β. Πολύμερος» όπου διεξάγονται οι αγώνες για να χειροκροτήσουν τους αθλητές, είναι αισθητή παντού στην πόλη. Τόσο στο κέντρο, όπου κυκλοφορούν απολαμβάνοντας τις βόλτες τους, όσο και στην αγορά για να κάνουν τα ψώνια τους, αλλά και στα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν και βλέπουν τους τζίρους τους να τονώνονται.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου