ΠΟΛΟ

«Καταπληκτική η φιλοξενία στον Βόλο, ο κόσμος μας αγκάλιασε»

καταπληκτική-η-φιλοξενία-στον-βόλο-ο-858657

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώντας Λεμπέσης, ο αρχιτέκτονας αυτής της εκπληκτικής Εθνικής ομάδας των παίδων, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τόνισε πως είναι περήφανος για τα παιδιά του και δήλωσε σίγουρος ότι θα φτάσουν και στη χρυσή κορυφή στο μέλλον, ενώ φυσικά μίλησε και για τον υπέροχο κόσμο του Βόλου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν μπορώ παρά να νιώθω υπερήφανος για την προσπάθεια των παιδιών. Και νομίζω ότι αυτή η συγκεκριμένη φουρνιά, μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τώρα το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο, θα το φέρει, όμως, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ολα τα καθοριστικά προηγούμενα ματς, δηλαδή ο προημιτελικός και ο ημιτελικός, κρίθηκαν στη δική μας ικανότητα και κυρίως στο τελευταίο οκτάλεπτο. Ο τελικός κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού, με μια φάση στα 20 δευτερόλεπτα. Δεν ήμασταν τυχεροί όσο θα θέλαμε. Οταν το παιχνίδι φτάνει στην τελευταία φάση ενός τελικού και δεν τα καταφέρνεις να το πάρεις, τότε απογοητεύεσαι.

Η φιλοξενία εδώ στον Βόλο ήταν καταπληκτική, μας αγκάλιασαν, ο κόσμος μας ώθησε. Δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος, αλλά μας μένει η γλυκόπικρη γεύση της ήττας στον τελικό, που θα μας γίνει μάθημα για να πάρουμε εμείς το χρυσό στο μέλλον.

Πήραν πολύτιμες εμπειρίες τα παιδιά εδώ σε αυτή τη διοργάνωση, που αν τις αξιοποιήσουν μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Και εύχομαι στον καθένα τους να τιμήσει κάποια στιγμή τη γαλανόλευκη και με την ομάδα των ανδρών».

Ο καλύτερος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου, Δημήτρης Κρατημένος, σχολίασε:

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Διότι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό όλοι. Κάναμε τα πάντα για να νικήσουμε και στον τελικό και να βρεθούμε στην κορυφή, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι, όμως, μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, το ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο.

Αυτά που μας μένουν είναι οι φοβερές εμπειρίες, διότι ήταν κάτι μοναδικό αυτό που ζήσαμε, με τις χιλιάδες κόσμου που μας αποθέωνε και μάλιστα μέσα στη χώρα μας. Ισως να μην έχουμε την τύχη να το απολαύσουμε ξανά γι’ αυτό θα μείνει χαραγμένο για πολλά χρόνια στη μνήμη μας. Και πάνω απ’ όλα μας μένει η μεγάλη τιμή και η περηφάνια, που εκπροσωπήσαμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα και αποδειχθήκαμε αντάξιοι για να φοράμε το εθνόσημο.

Οταν βλέπεις αυτόν κόσμο στο κολυμβητήριο να σε αποθεώνει, πραγματικά αισθάνεσαι ότι είναι ο 8ος παίκτης. Η προτελευταία φάση του αγώνα που σκόραραν το νικητήριο γκολ οι Ούγγροι θα μου μείνει επίσης, γιατί ήταν άδικο, έπρεπε να δοθεί φάουλ και αυτό μας στέρησε τη νίκη. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη διάκριση πετύχαμε. Δεύτεροι στον κόσμο! Μόλις το συνειδητοποιήσουμε, νομίζω ότι η χαρά θα υπερισχύσει της γλυκόπικρης γεύσης που έχουμε αυτή τη στιγμή, λόγω της ήττας στον τελικό και θα είμαστε χαρούμενοι για πολλά χρόνια».

Οι απονομές

Από τα χέρια του προέδρου της ΚΟΕ, Κυριάκου Γιαννόπουλου, με την ιδιότητά του ως Liaison υδατοσφαίρισης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Fina, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του υπουργού στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο και της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, πήραν οι Ούγγροι το Κύπελλο για τη νίκη τους στον τελικό του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παίδων (Κ16), επί της Εθνικής μας ομάδας (11-10).

Τα μετάλλια στους Μαγυάρους έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, με τη γενική γραμματέα της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Βούλα Κοζομπόλη.

Στην Εθνική μας ομάδα τα ασημένια μετάλλια έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, ενώ στη χάλκινη Εθνική ομάδα της Σερβίας ο υπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Προηγήθηκαν οι απονομές στους κορυφαίους της διοργάνωσης, με τον πολυτιμότερο (MVP) Ζάλαν Μαρκ Νάγκι (Ουγγαρία) να παραλαμβάνει το βραβείο του από τον Ουίλιαμ Σόου μέλος της Τεχνικής Επιτροπής υδατοσφαίρισης της Fina, τον Δημήτρη Κρατημένο της Εθνικής μας Ομάδας ως καλύτερο τερματοφύλακα από τον Γιώργο Βλιώρα, πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, και τον Ιάπωνα Κάι Ινούε, πρώτο σκόρερ, από την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Τιμητικές πλακέτες για την πολύτιμη προσφορά τους στην άρτια και επιτυχή διοργάνωση του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, Γιώργο Βλιώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου