ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αγριάς Βόλου

συνάντηση-του-ξενώνα-αστέγων-βόλου-με-857893

Στα πλαίσια της δικτύωσης των υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Βόλου, τα στελέχη του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και μέλη της ομάδας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αγριάς Βόλου συναντήθηκαν παρουσιάζοντας το καθένα τη δομή του.

Κύριο θέμα αποτέλεσε η αμφίδρομη παρουσίαση των δυο δομών, με λεπτομερέστερη επισήμανση στα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις ένταξης στον ξενώνα αστέγων. Στόχος, οι πιθανές παραπομπές αιτημάτων φιλοξενίας προς τον ξενώνα αστέγων, εξυπηρετώντας άτομα που έχουν μόλις ενηλικιωθεί και βρίσκονται στη διαδικασία ένταξης στον αστικό ιστό της πόλης ως ενήλικοι πλέον. Επίσης, έγινε αναφορά σε πιθανά εμπόδια που θα παρουσιαστούν κατά την μετάβαση και συζητήθηκαν ενδεχόμενες λύσεις. Σημαντικό μέρος της συζήτησης αφορούσε η προαγωγή υγείας των ασυνόδευτών ανηλίκων και πως ο έγκαιρος σχεδιασμός με στόχο την πρόληψη θα συμβάλει μελλοντικά στην εργασιακή τους αποκατάσταση.

Κλείνοντας, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό της δομής με περιγραφή υπηρεσιών και πληροφορίες επικοινωνίας προς διάθεση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αγριάς Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: [email protected]. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου