ΤΟΠΙΚΑ

Αναψε φωτιές ο πρώην υπουργός Αμυνας – Πολιτική αντιπαράθεση ο ναύσταθμος στον Αλμυρό

αναψε-φωτιές-ο-πρώην-υπουργός-αμυνας-856365

Πολιτικές φωτιές για τον ΣΥΡΙΖΑ άναψε στη Μαγνησία ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας και προγενέστερος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει αφενός η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών να φύγει από τον Βόλο και να μεταφερθεί στη Σαλαμίνα και αφετέρου να αποτραπεί η δημιουργία Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού στον Αλμυρό.

Το άρθρο του κ. Αποστολάκη που μιλά για «τεράστιο λάθος», τόσο από οικονομικής όσο και επιχειρησιακής άποψης, μάλλον …πάγωσε τα τοπικά πολιτικά πρόσωπα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Μαγνησία, που άφησαν ασχολίαστη τη θέση του πρώην υπουργού τους.

Ενδεικτική της στάσης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη θέση Αποστολάκη, η στάση της συντονίστριας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Βανέσσας Κατσιαρδή, η οποία απέφυγε, μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του Astra TV πάρει θέση επί του θέματος, λέγοντας σε τόνο αμηχανίας ότι «υπάρχουν άλλοι πιο ειδικοί από μένα να απαντήσουν σε αυτό το ζήτημα».

«Αστραψε και βρόντηξε» λίγο αργότερα στο ίδιο δελτίο ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι δυνατόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητεί την ψήφο των Βολιωτών και των Μαγνησιωτών να μην τοποθετείται με σαφήνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πει ξεκάθαρα, αν συμφωνεί ή όχι με τον πρώην υπουργό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη που ζητά να φύγει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και να αποτραπεί ο Ναύσταθμος στον Αλμυρό» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουκώρος.

«Εδώ δεν παίζουμε τις κουμπάρες», είπε ο κ. Μπουκώρος, ο οποίος υπενθύμισε σε όλους τους τόνους ότι το κυριότερο όλων είναι ότι «ο συγκεκριμένος σχεδιασμός δεν είναι για να εξυπηρετεί οποιονδήποτε βουλευτή ή οποιονδήποτε άλλον. Υπηρετεί τον σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και σε αυτόν συνδράμουμε.

«Οι πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας οφείλουν να γνωρίζουν ποια είναι η ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στα συγκεκριμένα ζητήματα. Η παραμονή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του Ναυστάθμου στον Αλμυρό εξυπηρετεί τον γεωστρατηγικό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτόν συντρέξαμε να στηρίξουμε τόσο εγώ προσωπικά όσο και το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού. Εμείς αυτό πράξαμε», έκλεισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καλώντας για μία ακόμη φορά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου