ΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα για την παρουσίαση του βιβλίου του Ε. Τσακαλώτου

συριζα-κάλεσμα-για-την-παρουσίαση-του-856286

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη που έχει ερωτηματικά για την οικονομική πολιτική της περιόδου 2015-2019, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της παρουσίασης του συλλογικού τόμου που επιμελήθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και προλόγισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο-Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία 2015-2019»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 28ης Οκτωβρίου 76, Κτήριο Ματσάγγου (η είσοδος για την εκδήλωση θα γίνεται από τη Στοά Ματσάγγου), Αμφιθέατρο Β1 (2ος όροφος).

Ομιλητές θα είναι οι Ελενα Παπαδοπούλου , π. ΓΓ Υπουργείου Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, Βουλευτής, Αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, π. Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Πετράκος, Καθηγητής, π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, π. ΓΓ Υπουργείου Οικονομίας, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, π. Υπουργός Οικονομικών, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θα συντονίσει ο Γιώργος Σταμπουλής, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Οπως αναφέρεται στο βιβλίο, πρόκειται για έναν συλλογικό τόμο που καταπιάνεται με μια σειρά από ζητήματα που διαχειρίστηκε το Υπουργείο Οικονομικών: από τη ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από τα μνημόνια μέχρι τη δημιουργία του λεγόμενου υπερταμείου, και από τη φορολογική πολιτική μέχρι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Οι συγγραφείς δεν καταγράφουν μόνο την εμπειρία τους, αλλά και τη δουλειά δεκάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής. Εμπλέκονται επίσης με την κριτική της διαπραγματευτικής τακτικής της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όντως χρέωσε την Ελλάδα με 80 δις επιπλέον χρέος; Ήταν η αιτία για ένα «τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο»; Σκοπίμως υπερφορολόγησε τα μεσαία στρώματα; Παρόλο το Μνημόνιο κατάφερε να μειώσει τις ανισότητες; Διαπραγματεύτηκαν πάντα με μέριμνα των προστασία των ανθρώπων που υπέφεραν από την κρίση; Πώς έπαιρναν τις κρίσιμες αποφάσεις;».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου