ΤΟΠΙΚΑ

«Χαράτσι» για τους Βολιώτες η ελεγχόμενη στάθμευση

χαράτσι-για-τους-βολιώτες-η-ελεγχόμ-856237

Το νέο Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΔηΣΕΣ) αποτελεί ακόμη μια πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Βόλου, στα πλαίσια της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, την μετατροπή του δήμου σε Α.Ε. και σε πεδίο «μπίζνας» για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Επιβάλλει ακόμη ένα «χαράτσι», ακόμη μια κλοπή στο λαϊκό εισόδημα των κατοίκων του Βόλου, και, ταυτόχρονα, προσφέρει ακόμη ένα «δώρο» στον όμιλο που θα αναλάβει τη λειτουργία του. Έτσι:

  • Το κόστος στάθμευσης από 0,50 € εκτοξεύεται στο 1 € την ώρα. Για 3 ώρες στάθμευσης το αντίτιμο θα είναι 3 €. Από περίπου 50.000 € το χρόνο που έχει εισπράξεις το σημερινό ΔηΣΕΣ, αυτές εκτινάσσονται τα πρώτα 7 χρόνια λειτουργίας του (στοιχεία διακήρυξης 2021) σε 10 εκ. €, ήτοι 1,4 εκ. € τον χρόνο, από τα οποία τα μισά θα αποδίδονται στην ιδιωτική εταιρεία. Επιπλέον τα πρόστιμα θα πέφτουν βροχή για τους παραβάτες, αφού ο έλεγχος για παράνομη στάθμευση θα γίνεται ηλεκτρονικά και στοχευμένα.
  • Περιλαμβάνει 1008 εμπορικές θέσεις υπαίθριας – παρόδιας στάθμευσης, περίπου 150 θέσεις περισσότερες από το σημερινό. Εκτείνεται από Κωνσταντά μέχρι το παραλιακό μέτωπο και από την περιοχή του Δημαρχείου έως την Φιλελλήνων και τον Αγ. Κωνσταντίνο, καθώς επίσης και στην Νέα Ιωνία στην «κεντρική εμπορική περιοχή (ήτοι άξονες Λ. Ειρήνης, Μαιάνδρου, Εθνικών Αγώνων, Δημοκρατίας)», όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη.
  • Αυξάνονται κατά 20 ώρες την εβδομάδα, κατά 40% οι ώρες λειτουργίας! Το σύστημα θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ τις καθημερινές και έως τις 6:00 μμ το Σάββατο, με συνολική αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου λειτουργίας από 48 σε 68 ώρες!
  • Οι κάτοικοι του Βόλου, που θα θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο της πόλης, όπου συγκεντρώνονται μια σειρά από υπηρεσίες (ιατρικές, εμπόριο, νομικές, οικονομικές, διασκέδαση, κ.ά) θα αναγκάζονται να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, όπως και όσοι εργάζονται στο κέντρο. Επίσης η δυσκολία της στάθμευσης θα μεταφερθεί στις περιοχές και στις γειτονιές πάνω από την οδό Μαγνήτων, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.

Το νέο σύστημα ΔηΣΕΣ αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της αντιδραστικής – αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα του Βόλου πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Και από την παραπάνω εξέλιξη δεν έχουν κανένα συμφέρον! Θα συνεχίσουν να είναι τα μόνιμα υποζύγια, να δουλεύουν με «ψίχουλα, να διπλοπληρώνουν τις υπηρεσίες, να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες. Με τα σωματεία τους πρέπει να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής. Να απαιτήσουν τώρα να σταματήσει η προώθηση του νέου ΔηΣΕΣ και να διεκδικήσουν δημοτικά έργα για τη βελτίωση της ζωής τους, την κάλυψη των πραγματικών αναγκών και την προστασία τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου