ΤΟΠΙΚΑ

Στα δικαστικά έδρανα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου

στα-δικαστικά-έδρανα-μαθητές-του-1ου-γυ-856225

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία βίωσαν προχθές Δευτέρα στα δικαστήρια του Βόλου τα μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 1ου Γυμνασίου Βόλου, που έκαναν το μάθημα της «Αγωγής του Πολίτη» σε αίθουσα των δικαστηρίων Βόλου, παρουσία της Εισαγγελέως Ανηλίκων Βόλου, που ανέλαβε τον ρόλο της καθηγήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά που συνοδεύονταν από τον διευθυντή του σχολείου και κοινωνική λειτουργό, έθεσαν διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας και όχι μόνο, στο πλαίσιο σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ηταν μάλιστα αρκετά «διαβασμένα», ενώ με την ενθάρρυνση της δικαστικής λειτουργού έβαλαν στο τραπέζι θέματα αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα και πότε θεωρείται ότι καταστρατηγούνται.

Επίσης ζήτησαν να ενημερωθούν πως γίνεται μία αυτοψία και μία πραγματογνωμοσύνη, ενώ αναφέρθηκαν επίσης στο θέμα της πρόσφατης δολοφονίας ανήλικου ρομ από αστυνομικούς στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στα όσα έχουν κατά καιρούς καταγραφεί περί αστυνομικής βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Τέλος, έγινε συζήτηση για το πώς λειτουργούν οι συμμορίες ανηλίκων, με τους μαθητές να ζητούν ενημέρωση πως πρέπει να προστατεύονται από αυτές, με την Εισαγγελέα παράλληλα να θίγει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού με αφορμή την υπόθεση στο Γυμνάσιο Αργαλαστής.

Στο πλαίσιο αυτό η δικαστική λειτουργός προέτρεψε τους μαθητές να είναι προσεκτικοί στις συμπεριφορές τους και να μην διστάζουν να αναφέρουν συμπεριφορές που εκτιμούν ότι δεν συνάδουν σε μία κοινωνία δικαίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου