ΤΟΠΙΚΑ

Μετεγγραφές: Υποβολή αιτήσεων για τέσσερις κατηγορίες φοιτητών

μετεγγραφές-υποβολή-αιτήσεων-για-τέσ-856214

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις μετεγγραφής δίνει το Υπουργείο Παιδείας σε τέσσερις κατηγορίες φοιτητών Πανεπιστημίων της χώρας σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιό του.

Πρόκειται για

-φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023,

-φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής, 

-φοιτητές, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2022

-φοιτητές που έχουν αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, είτε ανήκουν στην  κατηγορία των  διακριθέντων αθλητών, είτε στην κατηγορία των επιτυχόντων στις επαναληπτικές εξετάσεις 2022, είτε στην κατηγορία των παθήσεων.

Οι φοιτητές που ανήκουν σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες έχουν δυνατότητα από χθες και έως τις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας 23ης  Ιανουαρίου, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται τις ειδικές εφαρμογές στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Επισημαίνεται ότι η κατοχή Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) είναι υποχρεωτική για τον αιτούντα ηλεκτρονικής αίτησης με μοριοδοτούμενους λόγους και αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές .

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου