ΤΟΠΙΚΑ

Συνταξιούχοι Μαγνησίας: «Διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν μας χαρίστηκε τίποτε»

συνταξιούχοι-μαγνησίας-διεκδικούμ-856150

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας καθώς αποφάσισαν να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ενεργειακή κρίση την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικων Οργανώσεων Μαγνησίας στο Ε.Κ. Βόλου έγινε ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους (αυξήσεις, αναδρομικά, υγεία, ανατιμήσεις…) και πρόγραμμα δράσης με το κυρίαρχο το κάλεσμα προς συνταξιούχους της περιοχής να συμμετέχουν αγωνιστικά στην Μαγνησιώτικη Συγκέντρωση την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθέριας στις 10:30 π.μ.

Βασικά αιτήματα των συνταξιούχων είναι:

  • Γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ από 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να αποδοθούν τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά του 11μηνου δίχως προαπαιτούμενα, το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση.
  • Πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.
  • Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες από τους συνταξιούχους συνδρομές (0,20 λεπτα) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
  • Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών.

«Οι συνταξιούχοι είμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα, έχουμε την γνώση, έχουμε την πείρα, μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα.

Η ελπίδα πηγάζει από τους αγώνες που δώσαμε τους προηγούμενους μήνες, τα προηγούμενα χρόνια τόσο οι συνταξιούχοι, όσο και άλλα τμήματα του εργατικού λαϊκού κινήματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση των συνταξιούχων Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου