ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς θέρμανση χώροι του Π.Θ.

χωρίς-θέρμανση-χώροι-του-π-θ-856146

Χωρίς θέρμανση στην «καρδιά» του χειμώνα, ο οποίος, ευτυχώς, θερμοκρασιακά είναι ήπιος, βρίσκονται χώροι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Ακαδημαϊκοί, φοιτητές, διοικητικοί καλούνται να φέρουν σε πέρας το έργο τους σε αίθουσες, γραφεία και αμφιθέατρα που δεν θερμαίνονται, επιστρατεύοντας φορητά θερμαντικά σώματα.

Είναι ίσως η πρώτη φορά, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, που το ίδρυμα, αντιμετωπίζει πρόβλημα θέρμανσης και μάλιστα σε κεντρικά κτίρια, που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό αιθουσών και γραφείων όπως είναι το κτίριο Παπαστράτος, αλλά και στο κτίριο που ανήκει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν και άλλα κτίρια αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, που πάντως δεν είναι το μοναδικό.

Πληροφορίες αναφέρουν σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στον τομέα της καθαριότητας στα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από τον Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα, καθαριότητα δεν υπάρχει σε σταθερή βάση. Άλλες ημέρες υπάρχουν καθαρίστριες σε ένα κτίριο και άλλες ημέρες σε άλλο, με αποτέλεσμα η εικόνα των κτιρίων από πλευράς καθαριότητας να είναι πλημμελής.

Και τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Διαγωνισμός που έπρεπε να προκηρυχθεί για τη φύλαξη των κτιρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πριν από έξι μήνες, βγήκε στον αέρα μόλις πρόσφατα και εκτιμάται ότι δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν το Μάιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του ιδρύματος.

Πηγές αναφέρουν ότι φέτος, εξαιτίας πιθανότατα και της αναστάτωσης που έχει προκύψει με τις εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης, καθυστέρησε η προκήρυξη διαγωνισμών.

Το παραπάνω σε συνδυασμό με λάθη που εντοπίστηκαν σε όρους διαγωνισμών και με την πρακτική εργολάβων που προχωρούν σε προσφυγές σε βάρος των αποτελεσμάτων διαγωνισμών, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μόνιμοι ανάδοχοι που θα αναλάβουν τις εργολαβίες.

Οι εργασίες προκειμένου να μην βρεθεί στον αέρα η λειτουργία του Πανεπιστημίου, γίνονται με απευθείας αναθέσεις των εργολαβιών σε εταιρείες, πρακτική σύννομη μεν, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί δε, προκειμένου να υπάρχουν μόνιμοι ανάδοχοι και να μην παρατηρούνται ζητήματα, όπως για παράδειγμα η πλημμελής καθαριότητα των κτιρίων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου