ΤΟΠΙΚΑ

Στο γυμνάσιο Λεχωνίων η «Πρόταση Ζωής»

στο-γυμνάσιο-λεχωνίων-η-πρόταση-ζωής-856127

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» πραγματοποίησε δύο βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές των Γ΄και Β΄τάξεων του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων, την Παρασκευή 09/12/22 και μία ομιλία στους γονείς, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου κας Αγγελοπούλου Αικατερίνης.

Τα εργαστήρια που υλοποιήθηκαν στους μαθητές των Γ΄ και Β΄ τάξεων του Γυμνασίου είχαν τα εξής θέματα: «Ανάγκες και Αλλαγές στη ζωή του Έφηβου» και «Καλλιτεχνικές Συνεργασίες».

Η ομιλία στους γονείς είχε θέμα: «Η οριοθέτηση των εφήβων». Οι γονείς που παρακολούθησαν την ομιλία ευαισθητοποιήθηκαν αναφορικά με την αναγκαιότητα της ύπαρξης ορίων στην εφηβεία σε συνδυασμό με την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία και κατανόησαν ότι η εφαρμογή ξεκάθαρων κανόνων που συμφωνούνται μεταξύ γονέων και εφήβων επιτρέπουν στα παιδιά να αποφασίζουν , να αισθάνονται ασφάλεια και ελευθερία και επιπλέον μπορούν να συνεργάζονται και να συμπεριφέρονται υπεύθυνα .

Συντονίστριες των παραπάνω δράσεων ήταν οι κ.κ. Γώγου Ζωή, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργός-Στέλεχος Πρόληψης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου