ΤΟΠΙΚΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Εχω δει παιδί να γίνεται από αγρίμι άγγελος»

κιβωτός-του-κόσμου-εχω-δει-παιδί-να-γί-855964

Επεσαν από τα σύννεφα οι εκπαιδευτικοί των παιδιών της «Κιβωτού» στο Διμήνι με τις καταγγελίες σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης των τροφίμων και τις καταιγιστικές εξελίξεις της υπόθεσης.

Δάσκαλοι και καθηγητές στο 1ο Δημοτικό και στο 10ο Γυμνάσιο δεν πρόσεξαν το παραμικρό, που να κινεί υποψίες για τόσο σοβαρά περιστατικά, όπως αυτά που αναφέρονται, αντίθετα έχουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Εκπαιδευτικός μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκπλήσσομαι τα μέγιστα με αυτά που ακούω. Προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί κάτι το μεμπτό. Αντίθετα, μας έτυχε περίπτωση μαθητή από την «Κιβωτό», που ήρθε στο σχολείο μας στη μέση της χρονιάς και από εκεί που ήταν αγρίμι, μέχρι το τέλος του εκπαιδευτικού έτους μεταμορφώθηκε σε άγγελο, με αποτέλεσμα να τον επαινέσουμε δίνοντάς του βραβείο ατομικής βελτίωσης».

«Υπάρχουν όντως παιδιά από την «Κιβωτό», που είναι πιο δύσκολο να τα χειριστεί κανείς σε σχέση με τα υπόλοιπα, αλλά απ’ όσο γνωρίζω όλοι τα περιβάλλουν με αγάπη. Πιστεύω ότι αν υπήρχε κάποιο θέμα, θα μας το έλεγαν», σημείωσε ακόμη.

Οι φιλοξενούμενοι στη δομή στο Διμήνι, σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους και όποτε απαιτείται να απουσιάσουν από το σχολείο, υπάρχει ενημέρωση και έγγραφη, με ιατρικά έγγραφα.

Οι συνοδοί τους έχουν πολύ καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και όταν υπάρχουν προβλήματα με τις επιδόσεις των μαθητών, καθηγητές επισκέπτονται τη δομή απογεύματα και κάνουν περισσότερα μαθήματα.

«Προσωπικά ξέρω πολλούς εθελοντές, που βοηθούσαν τα παιδιά και ποτέ δεν μας παραπονέθηκε κανένας, ούτε οι εθελοντές, ούτε οι τρόφιμοι. Ολα τα παιδιά που περνούν την εφηβεία τους σε κάποια δομή ή ίδρυμα, μακριά από τις οικογένειές τους, κουβαλούν ένα βάρος. Αλλά οι μαθητές της «Κιβωτού» για ιδρυματικά παιδιά είναι πολύ χαρούμενοι και συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Πραγματικά δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι. Δεν υπέπεσε το παραμικρό στην αντίληψη και άλλων συναδέλφων μου που είχαν και περισσότερες σχέσεις μαζί τους», σημείωσε.

Δάσκαλοι και καθηγητές είναι πάντοτε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μη φέρνουν τα παιδιά σε δύσκολη θέση. Οταν συγκεντρώνουν είδη για άπορους λιλιπούτειους φροντίζουν να μην τα δίνουν στην «Κιβωτό», αλλά αλλού, ώστε να μη βλέπουν οι συμμαθητές τους ότι φορούν τα δικά τους μπουφάν. «Τα προσέχαμε όλα αυτά, αλλά τα παιδιά της δομής το χρονικό διάστημα που γνωρίζω έρχονταν πάντοτε στο σχολείο πολύ καλά ντυμένα και περιποιημένα, ενώ οι κηδεμόνες τους τα έγραφαν σε όποιο σχολείο ήθελαν. Δεν σταμάτησε κανένα παιδί την εκπαίδευση», σημειώνει.

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, αγωνία των εκπαιδευτικών είναι να μη διαταραχθεί η καθημερινότητα των παιδιών και γι’ αυτό είναι διπλά προσεκτικοί με τους φιλοξενούμενους της δομής. Δεν θέλουν για κανέναν λόγο να προκύψουν προβλήματα στην κοινωνικότητα των παιδιών και στις επιδόσεις τους στο σχολείο. Εντούτοις, δεύτερος εκπαιδευτικός, που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δάσκαλος, ανέφερε, ότι «το κλίμα που επικρατεί είναι καλό, καθώς οι μαθητές φαίνονται να είναι ήρεμοι και να μην επηρεάζονται από τις εξελίξεις της υπόθεσης».

Είναι και ο ίδιος έκπληκτος από τις εξελίξεις. «Δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η συνεργασία μας με τους παιδαγωγούς της «Κιβωτού», οι οποίοι επιδεικνύουν πάντοτε την απαιτούμενη υπευθυνότητα, είναι άριστη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου