ΤΟΠΙΚΑ

Ενταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά διεκδικούν οι νοσηλευτές ΕΣΥ Μαγνησίας

ενταξη-στα-βαρέα-και-ανθυγιεινά-διεκδ-855946

Την ένταξη των νοσηλευτών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, αίτημα που αφορά στους διορισμένους πριν το 2011, καθώς όλοι οι υπόλοιποι μετά το 2011 είναι μέσω Ε.Φ.Κ.Α., αλλά και ειδικό σύστημα προσλήψεων και ειδικό μισθολόγιο, διεκδικεί ο σύλλογος νοσηλευτών Ε.Σ.Υ. Ν. Μαγνησίας, που χθες πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας στο Αχιλλοπούλειο, για να αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου.

Αντιπροσωπεία του συλλόγου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για τα διαχρονικά αιτήματα του κλάδου της νοσηλευτικής, τα οποία στόχο έχουν την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με τελικό αποδέκτη τον ασθενή. Από τη πλευρά της διοίκησης υπήρξε δέσμευση να στηρίξει το έργο των νοσηλευτών και τα αιτήματά τους», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στα θεσμικά θέματα των νοσηλευτών επίσης περιλαμβάνονται αιτήματα για το συνταξιοδοτικό σύστημα νοσηλευτών, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καθώς επίσης για παροχή κινήτρων για την προσέλκυση και τη στελέχωση των υπηρεσιών υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου