ΤΟΠΙΚΑ

Εντονες αντιδράσεις συνταξιούχων κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας

εντονες-αντιδράσεις-συνταξιούχων-κα-855734

Η διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας ζητεί να απορριφθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει φέρει η κυβέρνηση για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επισημαίνοντας ότι συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.

«Κάθε άρθρο και κάθε παράγραφος του εκτρωματικού αυτού νομοσχεδίου έρχεται να υπηρετήσει την εμπορευματοποίηση της Υγείας, τον περαιτέρω αποκλεισμό του λαού από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες, την ένταση της επίθεσης στους υγειονομικούς.

Ξηλώνει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για τους γιατρούς του ΕΣΥ, με στόχο να στείλει ακόμα περισσότερη πελατεία ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

Διαλύει εργασιακές σχέσεις, νομιμοποιεί και γενικεύει τις διαδικασίες μπαλώματος των τεράστιων κενών, ανακυκλώνοντας δυναμικό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αξιοποιώντας «αποφοίτους της Ιατρικής», καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και καλούν την κυβέρνηση να το αποσύρει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου