ΤΟΠΙΚΑ

«Αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών και Εκπαίδευση» από το Π.Θ.

αναγκαστικές-μετακινήσεις-πληθυσμώ-855640

Τριήμερο επιστημονικό συνέδριο, με θέμα «Αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών και Εκπαίδευση» διοργανώνει το ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αφορμή του συνεδρίου στέκεται η συμπλήρωση των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή ενώ στόχος είναι η διεξαγωγή ενός διεπιστημονικού διαλόγου μέσω του οποίου εξετάζονται τα θέματα των βίαιων μετακινήσεων πληθυσμών, της προσφυγιάς, των εκτοπισμών και της μετανάστευσης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 2 έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Κτήριο Ρόζα Ιμβριώτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει προφορικές ανακοινώσεις και συμπόσια, με τη συμμετοχή ειδικών για τα θέματα επιστημόνων και ερευνητών. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις πολιτικές και πρακτικές διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, στις αναπαραστάσεις και τις κοινωνικο-πολιτισμικές και ηθικές διαστάσεις αυτών των ιστορικών γεγονότων, καθώς και σε τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης εκπαιδευτικών προκλήσεων και παρεμβάσεων που στηρίζουν παιδιά με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Η πλούσια θεματολογία του απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ερευνητές από τα πεδία της Γλωσσολογίας, της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, της Κοινωνιολογίας, της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, της Λογοτεχνίας, της Ιστορίας και Φοιτητές των αντίστοιχων σχολών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου