ΤΟΠΙΚΑ

Πικετοφορία για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

πικετοφορία-για-την-εξάλειψη-της-βίας-855630

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Βόλου την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πικετοφορία που οργάνωσαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η Επιτροπή Ισότητας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μαγνησίας.

Η συμμετοχή πολλών μελών του κόμματος και της Νεολαίας του, αλλά και η θετική ανταπόκριση των πολιτών στην διάρκεια αυτής της κινητοποίησης, αποτελούν ενδείξεις για την σημαντικότητα αυτού του θέματος, αλλά και για την σπουδαιότητα που του αποδίδει μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας.

Η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί να είναι ανεκτή από την κοινωνία μας. Πέρα από την ηθική απαξίωσή της, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα από την πλευρά της Πολιτείας στην κατεύθυνση των αιτημάτων που διεκδικούν οι γυναικείες οργανώσεις και οι φορείς που ασχολούνται με αυτό το ζήτημα.

Σε αυτή την λογική εντάσσεται και η επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, αντιπροσωπεία του κόμματος και της Νεολαίας μας.

Δεσμευόμαστε πως η ενασχόληση μας με το θέμα θα είναι διαρκής, τόσο με παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης και καταγγελίας, όσο και με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις στους αρμόδιους φορείς.

Η πολιτική λογική που μας χαρακτηρίζει βρίσκεται στον αντίποδα της αδιαφορίας της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία υποβάθμισε τον ρόλο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, μετατρέποντάς την σε απλή διοικητική διεύθυνση, ενώ αρνείται να κατοχυρώσει νομοθετικά τον όρο «Γυναικοκτονία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου