ΤΟΠΙΚΑ

Άρτος ο επιούσιος και… σαπουνάκια στην Μακρινίτσα!

άρτος-ο-επιούσιος-και-σαπουνάκια-στη-855614

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι επισκέψεις σχολικών μονάδων στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας.

Μαθητές του 14ου Δημοτικού Βόλου επισκέφθηκαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Δύο δέντρα μια ψυχή”, που είναι αφιερωμένο στην τέχνη, την τεχνική και τους συμβολισμούς της ξυλογλυπτικής. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, φιλοτέχνησαν το δικό τους ξυλόγλυπτο σκαλίζοντας σαπουνάκια που τους παρείχε το μουσείο μας.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ε.έ. επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, μαθητές από το 1ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πορταριάς. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ’’. Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13⁰ αιώνα έως τον 20⁰ αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών ζύμωσαν τα δικά τους πρόσφορα και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ. και Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632

E-mail: [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου